Álmaimban valahol

Vámos Miklós - Álmaimban valahol

A kisregény szerintem nem abban különbözik a nagytól, hogy rövidebb. Filmes hasonlattal előbbi kistotálokkal és közeliekkel operál, utóbbiból nem hiányozhat a nagytotál, a széles látószög, a tabló. Úgy is mondhatnám, hogy a kisregény emberközelibb ábrázolásmódokkal él. Hosszú és kacskaringós életem során hét kisregényt írtam. (Eleddig.) Az Ének évadá-ban megjelent három. Itt a többi négy. Emezekben az alvás közbeni és az éber álmok adják a vezérfonalat. Reális és szürreális vágyálmokkal tetézve. Ne tessék fölébredni.

Különös, hogy éppen engem választottak, a lomha értelmiségit, bár néhány éve rendszeresen járok teniszezni, sajnos, kénytelen vagyok belátni, hogy ez az egyetlen esélyem a világhírre, pedig ifjúkoromban nagyképűen hirdettem: mire a negyedik ikszbe lépek, meg fogom kapni az irodalmi Nobel-díjat, most harmincegy múltam, s biztosan tudom, hogy tévedtem, kiben vagy miben keressem a hibát? magamban? származásomban s anyanyelvemben? a díjbizottság irodalmon kívüli szempontjaiban? a világ politikai és gazdasági helyzetében? a szerencse forgandóságában? utóbbi most mégis nekem kedvezett, én lettem a magyar űrhajósjelölt.

Már tudom: a népcserében veszünk részt, a nagyhatalmak úgy döntöttek, föl kell frissíteni a világ vérkeringését, emiatt a népek helyet cserélnek, mi, magyarok, például mostan átköltözünk Nyugat-Németországba, a nyugatnémetek pedig jönnek Magyarországra. Jobban szerettem volna, ha Franciaország jut nekünk, de hiába, ez lett a sorsolás eredménye, a franciák a bolgárokkal kerültek párba, majd meglátjuk, ki csinált előnyösebb cserét, irigylem a svédeket és a norvégokat, ők tudniillik Floridát kapták, a keletnémetek és az osztrákok pedig Japánt! mázlisták, mennyi sok tengerük lesz, nem beszélve a Felkelő Napról.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Álmaimban valahol ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Álmaimban valahol ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  528
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  498 gr
  ISBN:
  9789634053675
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2678794 / 1155342  TAGS:
  Online Álmaimban valahol ebook, könyvet Álmaimban valahol FB2, Download Álmaimban valahol PDF , Download Álmaimban valahol MOBI, Online Álmaimban valahol könyvet, ingyenes letöltések Álmaimban valahol IPhone, Online könyvet Álmaimban valahol PDF, ingyenes Álmaimban valahol DJVU, ingyenes letöltések Álmaimban valahol TXT, letöltések Álmaimban valahol RTF, Online Álmaimban valahol FB2 , e-könyvet Álmaimban valahol letöltések TXT, ingyenes Álmaimban valahol letöltések könyvet, e-könyvet Álmaimban valahol download MOBI, letöltések Álmaimban valahol IPad, olvas Álmaimban valahol MOBI, olvas Álmaimban valahol DOC, ingyenes Álmaimban valahol AWZ, Download e-könyvet Álmaimban valahol iPad , ingyenes Álmaimban valahol DJVU, Download Álmaimban valahol e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Álmaimban valahol DVD, olvas Álmaimban valahol TXT, Book Álmaimban valahol letöltések DJVU, Álmaimban valahol letöltések könyvet ingyenes, Álmaimban valahol letöltések könyvet pdf ingyenes, Álmaimban valahol pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Álmaimban valahol pdf ingyenes, Álmaimban valahol letöltések könyvet epub ingyenes, Álmaimban valahol ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply