Áldás és átok, csoda és boszorkányság


Vallásetnológiai fogalmakat interdiszciplináris megközelítésben vizsgáló sorozatunk e kötetét – az eddigiekhez hasonlóan – egy hasonló című tudományos konferencia résztvevői írták. Az ülés az 1993-as “Eksztázis – álom – látomás” konferenciával indult sorozat része volt. A sorozatot az a törekvés hívta életre, hogy egyetemes mentális tapasztalatokra, világképre, technikákra vonatkozó témáinkat egy-egy ilyen alkalommal változatos nézőpontokból, több szakma szemszögéből vizsgáljuk és vitassak meg. E kötet cikkei is, hasonlóan az eddigiekhez, fontos fejezeteit képezik a magyarság és Európa vallás- és művelődéstörténetének, folklorisztikájának. Eltérően azonban előző, “Mikrokozmosz, makrokozmosz” konferenciánktól, ezúttal olyan témákat állítottunk tanácskozásurak középpontjába, amelyeket már évek-évtizedek óta több szakma – nálunk is – intenzíven kutatott. Különösen áll ez a boszorkányság, rontás-gyógyítás témáira, de a csoda, áldás és átok is egyre-másra felmerült a keresztény vallástörténet, az általános vallástudomány, a történeti antropológia, vagy a folklorisztika kutatási kérdéseként. E kutatások azonban – néhány, a néprajz és történeti antropológia összefogására irányuló kezdeményezéstől eltekintve – inkább külön vágányokon haladtak, mintsem a nézőpontokat összehangolva, szakmaközi párbeszéd révén. Nem kerültek a szakmai köztudatba a régi gyökerű európai hagyományok új terepmunkán alapuló antropológiai megközelítései sem, pedig végzett ilyeneket a
legifjabb kutatógeneráció, főleg a magyarság e hagyományokat még gazdagon őrző – többnyire határainkon túli – közösségeiben.A Könyv Magyarul!


Letöltések Áldás és átok, csoda és boszorkányság ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Áldás és átok, csoda és boszorkányság ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  672
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  1140 gr
  ISBN:
  9635065752
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2116713 / 1019480
  Format:


  TAGS:
  Online Áldás és átok, csoda és boszorkányság ebook, könyvet Áldás és átok, csoda és boszorkányság FB2, Download Áldás és átok, csoda és boszorkányság PDF , Download Áldás és átok, csoda és boszorkányság MOBI, Online Áldás és átok, csoda és boszorkányság könyvet, ingyenes letöltések Áldás és átok, csoda és boszorkányság IPhone, Online könyvet Áldás és átok, csoda és boszorkányság PDF, ingyenes Áldás és átok, csoda és boszorkányság DJVU, ingyenes letöltések Áldás és átok, csoda és boszorkányság TXT, letöltések Áldás és átok, csoda és boszorkányság RTF, Online Áldás és átok, csoda és boszorkányság FB2 , e-könyvet Áldás és átok, csoda és boszorkányság letöltések TXT, ingyenes Áldás és átok, csoda és boszorkányság letöltések könyvet, e-könyvet Áldás és átok, csoda és boszorkányság download MOBI, letöltések Áldás és átok, csoda és boszorkányság IPad, olvas Áldás és átok, csoda és boszorkányság MOBI, olvas Áldás és átok, csoda és boszorkányság DOC, ingyenes Áldás és átok, csoda és boszorkányság AWZ, Download e-könyvet Áldás és átok, csoda és boszorkányság iPad , ingyenes Áldás és átok, csoda és boszorkányság DJVU, Download Áldás és átok, csoda és boszorkányság e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Áldás és átok, csoda és boszorkányság DVD, olvas Áldás és átok, csoda és boszorkányság TXT, Book Áldás és átok, csoda és boszorkányság letöltések DJVU, Áldás és átok, csoda és boszorkányság letöltések könyvet ingyenes, Áldás és átok, csoda és boszorkányság letöltések könyvet pdf ingyenes, Áldás és átok, csoda és boszorkányság pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Áldás és átok, csoda és boszorkányság pdf ingyenes, Áldás és átok, csoda és boszorkányság letöltések könyvet epub ingyenes, Áldás és átok, csoda és boszorkányság ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply