Ady és Mylitta

Schweitzer Pál - Ady és Mylitta

Bűn, ha kiburkollak – üzente Ady a Keserű imádságok Mylittához című versciklusában annak az asszonynak, akit verseiben az asszír mitológia egyik istennője nyomán mitizált, emelt a költészet fényébe. Csaknem kilenc évtizedig váratott magára az igazi kiburkolás, a részleteket is tisztázó, valóságos felfedezés. Mert a Mylitta-szerelem asszonyáról és a költőnek hozzá fűződő kapcsolata alakulásáról még az irodalomtudomány művelői is alig tudnak valamit. Pedig versfakasztó élményként igen nagy jelentőségű ez a szerelem. A könyv szerzője különböző motívumok és levelek, életrajzi tények segítségével harminc költemény megszületésének ihlető múzsájaként idézi meg e rejtélyes asszonyt. A tudományos életrajzi és az egyes versmotívumokat szakszerűen felidéző monográfia írója az Ady-lírát megújító kapcsolat létrejöttét és állomásait szinte lépésről lépésre kíséri nyomon. Több kortárssal, köztük az önmagának meghatározó szerepet tulajdonító Dénes Zsófiával és más Ady-kutatókkal is meggyőző módon vitázva, hitelesen tárja elénk e szerelem megtartó és röptető erejét. Bizonyítja ez a kötet, hogy az ismert Ady-képet az új ezredév küszöbén is lehet ismeretlen mozzanatok megjelenítésével módosítani.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ady és Mylitta ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ady és Mylitta ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  360
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  550 gr
  ISBN:
  9634461468
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2000
  Árukód:
  2104579 / 1117594  TAGS:
  Online Ady és Mylitta ebook, könyvet Ady és Mylitta FB2, Download Ady és Mylitta PDF , Download Ady és Mylitta MOBI, Online Ady és Mylitta könyvet, ingyenes letöltések Ady és Mylitta IPhone, Online könyvet Ady és Mylitta PDF, ingyenes Ady és Mylitta DJVU, ingyenes letöltések Ady és Mylitta TXT, letöltések Ady és Mylitta RTF, Online Ady és Mylitta FB2 , e-könyvet Ady és Mylitta letöltések TXT, ingyenes Ady és Mylitta letöltések könyvet, e-könyvet Ady és Mylitta download MOBI, letöltések Ady és Mylitta IPad, olvas Ady és Mylitta MOBI, olvas Ady és Mylitta DOC, ingyenes Ady és Mylitta AWZ, Download e-könyvet Ady és Mylitta iPad , ingyenes Ady és Mylitta DJVU, Download Ady és Mylitta e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ady és Mylitta DVD, olvas Ady és Mylitta TXT, Book Ady és Mylitta letöltések DJVU, Ady és Mylitta letöltések könyvet ingyenes, Ady és Mylitta letöltések könyvet pdf ingyenes, Ady és Mylitta pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ady és Mylitta pdf ingyenes, Ady és Mylitta letöltések könyvet epub ingyenes, Ady és Mylitta ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply