Ábel a rengetegben


,,Abban a nevezetes ezerkilencszáz és huszadik évben, vagyis egy esztendőre rá, hogy a románok kézhez vettek minket, székelyeket, az én életemben még külön is igen nagy fordulat állott bé. Akkor is Ábelnek hívtak engem; s ott laktunk Csíkcsicsóban, abban a nagy káposztatermelő faluban, a felcsíki járásban, éppen az Olt vize mellett. Apám, akit Gergelynek neveztek, még élt abban az időben, s közbirtokossági erdőpásztor volt. Ott is lakott fenn az erdőn, egyedül egy kalibában; s csak akkor jövögetett haza a házhoz, amikor az elesége elfogyott. Ilyenkor édesanyám ismét feltarisnyálta, s azzal visszament az erdei szállásra, hogy legalább egy hétig megint ne lássuk. Gyermek a háznál rajtam kívül nem volt, s én ezt nem is bántam, mert engemet is csak bajosan tudtak iskolába járatni s ruházni, olyan nagy szegénységben éltünk."
Így kezdődik Tamási Áron talán legismertebb műve, az 1932-ben Kolozsváron megjelent Ábel a rengetegben. Hőse a tizenöt esztendős talpraesett, okos kamaszfiú, akit apja elszerzett erdőpásztornak a Hargitára, a csíkszeredai bank erdejébe. Ábelt valójában a szegénység űzi, nem a kalandvágy, ,,hegybéli" történetét is inkább az elemi létküzdelem irányítja, semmint a puszta kíváncsiság és a szabadságvágy. Sorsát fegyelemmel, bátorsággal viseli, sikeresen megküzd a rablókkal is. Végül megfogadja, hogy a szegények védelmezője lesz.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ábel a rengetegben ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ábel a rengetegben ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  257
  Cover:
  PAPERBACK
  Weight:
  156 gr
  ISBN:
  9789632276526
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2625397 / 1148661
  Series:


  TAGS:
  Online Ábel a rengetegben ebook, könyvet Ábel a rengetegben FB2, Download Ábel a rengetegben PDF , Download Ábel a rengetegben MOBI, Online Ábel a rengetegben könyvet, ingyenes letöltések Ábel a rengetegben IPhone, Online könyvet Ábel a rengetegben PDF, ingyenes Ábel a rengetegben DJVU, ingyenes letöltések Ábel a rengetegben TXT, letöltések Ábel a rengetegben RTF, Online Ábel a rengetegben FB2 , e-könyvet Ábel a rengetegben letöltések TXT, ingyenes Ábel a rengetegben letöltések könyvet, e-könyvet Ábel a rengetegben download MOBI, letöltések Ábel a rengetegben IPad, olvas Ábel a rengetegben MOBI, olvas Ábel a rengetegben DOC, ingyenes Ábel a rengetegben AWZ, Download e-könyvet Ábel a rengetegben iPad , ingyenes Ábel a rengetegben DJVU, Download Ábel a rengetegben e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ábel a rengetegben DVD, olvas Ábel a rengetegben TXT, Book Ábel a rengetegben letöltések DJVU, Ábel a rengetegben letöltések könyvet ingyenes, Ábel a rengetegben letöltések könyvet pdf ingyenes, Ábel a rengetegben pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ábel a rengetegben pdf ingyenes, Ábel a rengetegben letöltések könyvet epub ingyenes, Ábel a rengetegben ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply