A vér városa


Ady 1899 decemberében érkezik Nagyváradra és 1903 október közepéig marad ott. Évekkel később a Nyugatban így ír erről: "Nagyváradra mentem újságírónak. Ez a nyugtalan, zsidós, intelligens város sok mindent átformált bennem, amit a falu, Nagykároly, Zilah, Debrecen, tehát a falu formált meg."
"Búcsúzom a Nagyváradi Napló közönségétől. Nagyváradról rövid idő múlva távozom, s a Nagyváradi Naplónál már a mai napon más veszi át a tollamat. A dolgok rendje hozta ezt így, talán már régebben elmegyek, ha ezt a várost, ezt a közönséget s ezt a lapot olyan igazán nagyon nem szeretem. Most már még a megviselt fizikum, s a megegészségesedés vágya is siettetik a válást. Mennem kell tehát. Úgy érzem, az énemnek egy darabja marad itt. Több mint három év óta emlékekben, s mindig szeretetben és hálában adogattam át. Megtart magáénak – ha akar, ha nem – ez a csodálatosan ható, intelligens; modern Nagyvárad. Hazavágyódva és hálásan fogok gondolni ide…" – (Ady Endre)A Könyv Magyarul!


Letöltések A vér városa ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A vér városa ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  404
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  Súly:
  500 gr
  ISBN:
  9789633298374
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2011
  Árukód:
  2224679 / 1109282  TAGS:
  Online A vér városa ebook, könyvet A vér városa FB2, Download A vér városa PDF , Download A vér városa MOBI, Online A vér városa könyvet, ingyenes letöltések A vér városa IPhone, Online könyvet A vér városa PDF, ingyenes A vér városa DJVU, ingyenes letöltések A vér városa TXT, letöltések A vér városa RTF, Online A vér városa FB2 , e-könyvet A vér városa letöltések TXT, ingyenes A vér városa letöltések könyvet, e-könyvet A vér városa download MOBI, letöltések A vér városa IPad, olvas A vér városa MOBI, olvas A vér városa DOC, ingyenes A vér városa AWZ, Download e-könyvet A vér városa iPad , ingyenes A vér városa DJVU, Download A vér városa e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A vér városa DVD, olvas A vér városa TXT, Book A vér városa letöltések DJVU, A vér városa letöltések könyvet ingyenes, A vér városa letöltések könyvet pdf ingyenes, A vér városa pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A vér városa pdf ingyenes, A vér városa letöltések könyvet epub ingyenes, A vér városa ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply