A végső döntés

Kádár Gábor - Vági Zoltán - A végső döntés

1944. május közepétől szűk két hónap leforgása alatt a magyar csendőrök, rendőrök és hivatalnokok hatékony közreműködésével több mint 430 ezer, zsidónak minősített magyar állampolgárt deportáltak. Túlnyomó többségüket Auschwitz-Birkenauba vitték és megölték. Vajon az események milyen láncolata vezetett ehhez a holokauszt történetében is példátlan méretű és gyorsaságú akcióhoz? Hol határoztak a magyarországi végső megoldásról? Berlinben vagy Budapesten? Kik, mikor és milyen körülmények között hoztak végső döntést a magyar zsidók deportálásáról?

Kádár Gábor és Vági Zoltán az etnikai tisztogatásokat és népirtásokat, valamint a világháborús német és magyar döntéshozatali mechanizmust elemezve keres válaszokat a kérdésekre. Úgy vélik, hogy a tragédia hátterében két erő, két szándék találkozása állt. Az egyik a német népirtási program volt, amelynek gyökerei Hitler és a nácik radikális antiszemitizmusában, fajhigiéniai és etnopolitikai elképzeléseiben lelhetők fel. A másik pedig az a mára szinte elfelejtett magyar történeti attitűd, amely évszázadok óta az idegennek tekintett népcsoportok beolvasztására, kiszorítására és elűzésére törekedett, és amely rabul ejtette a hazai fajvédők és a politikai elit gondolkodását. A történészpáros szerint 1944-ben e két törekvést leginkább megszemélyesítő szereplők, a német Adolf Eichmann és a magyar Endre László végzetes találkozása radikalizálta tovább azt a folyamatot, amely az európai zsidóüldözés egyik leggyilkosabb döntéséhez vezetett.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A végső döntés ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A végső döntés ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  260
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  430 gr
  ISBN:
  9786155235573
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2236466 / 1091233  TAGS:
  Online A végső döntés ebook, könyvet A végső döntés FB2, Download A végső döntés PDF , Download A végső döntés MOBI, Online A végső döntés könyvet, ingyenes letöltések A végső döntés IPhone, Online könyvet A végső döntés PDF, ingyenes A végső döntés DJVU, ingyenes letöltések A végső döntés TXT, letöltések A végső döntés RTF, Online A végső döntés FB2 , e-könyvet A végső döntés letöltések TXT, ingyenes A végső döntés letöltések könyvet, e-könyvet A végső döntés download MOBI, letöltések A végső döntés IPad, olvas A végső döntés MOBI, olvas A végső döntés DOC, ingyenes A végső döntés AWZ, Download e-könyvet A végső döntés iPad , ingyenes A végső döntés DJVU, Download A végső döntés e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A végső döntés DVD, olvas A végső döntés TXT, Book A végső döntés letöltések DJVU, A végső döntés letöltések könyvet ingyenes, A végső döntés letöltések könyvet pdf ingyenes, A végső döntés pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A végső döntés pdf ingyenes, A végső döntés letöltések könyvet epub ingyenes, A végső döntés ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply