A vámpír


Hogyan írható le a vámpirizmus mint az emberiség alternatív története? Miért nem élhet az ember vámpír nélkül? Janion szerint “a vámpír a szexualitás maszkja, a hatalom és a test viszonyának metaforája”. Mickiewiczhez hasonlóan ő is a vámpír geneziséből indul ki, figyelembe veszi a szláv származás mellett szóló komoly érveket is. Behatóan tanulmányozza a vámpírral rokon lények hatalmas seregét, köztük a farkasembereket, kísérteteket, pókokat, denevéreket, a végzet asszonyait és a hipnotizőröket. Külön fejezetet szentel a vámpírtermészettel ellentétes hajlamú nekrofiloknak, a halottakhoz vonzódó élőknek. De szóba kerülnek olyan lények is, akikre csak szimbolikusan vonatkoztatható a vámpirizmus: ők a különféle gazdasági, politikai, patrióta és intellektuális vérszopók.


A vámpírokról szóló regényeket, elbeszéléseket Janion a tabutémák irodalmi feldolgozásainak tekinti. Amikor Bram Stoker alapművét elemzi, hamar leleplezi az erkölcsnemesítő viktoriánus műnek álcázott regény perverzióit. Alekszej Tolsztoj elbeszélésében pedig a családfő változik vámpírrá, a mű a patriarchális kultúra pusztító rémségeit mutatja be. A végzet asszonyai az embert hatalmába kerítő, felfoghatatlan szexualitástól való rettegést testesítik meg.


Maria Janion (1926) a lengyel romantika legnagyobb hatású kutatója, a gdanski hermeneutikai iskola megteremtője, a Gdanski Egyetem díszdoktora, a Varsói Egyetem és az akadémiai Irodalomtudományi Intézet professzora. 1962 óta jelennek meg tanulmánykötetei. Már évtizedekkel ezelőtt túllépett a tisztán szépirodalmi művek vizsgálatán, érdeklődési köre a kultúra egészére kiterjed.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A vámpír ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A vámpír ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  556
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  784 gr
  ISBN:
  9789630781534
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2006
  Árukód:
  2102652 / 1015533
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A vámpír ebook, könyvet A vámpír FB2, Download A vámpír PDF , Download A vámpír MOBI, Online A vámpír könyvet, ingyenes letöltések A vámpír IPhone, Online könyvet A vámpír PDF, ingyenes A vámpír DJVU, ingyenes letöltések A vámpír TXT, letöltések A vámpír RTF, Online A vámpír FB2 , e-könyvet A vámpír letöltések TXT, ingyenes A vámpír letöltések könyvet, e-könyvet A vámpír download MOBI, letöltések A vámpír IPad, olvas A vámpír MOBI, olvas A vámpír DOC, ingyenes A vámpír AWZ, Download e-könyvet A vámpír iPad , ingyenes A vámpír DJVU, Download A vámpír e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A vámpír DVD, olvas A vámpír TXT, Book A vámpír letöltések DJVU, A vámpír letöltések könyvet ingyenes, A vámpír letöltések könyvet pdf ingyenes, A vámpír pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A vámpír pdf ingyenes, A vámpír letöltések könyvet epub ingyenes, A vámpír ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply