A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században

Lénár Andor (Összeáll.) - A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században

A Váci egyházmegye területén 1675 után majd két és fél évszázadon át nem rendeztek egyházmegyei zsinatot. A 19. században széküresedés idején tartott papi tanácskozások ugyanis kánonjogi értelemben nem tekinthetők szinódusnak. A két világháború közötti Magyarországon Hanauer Árpád István váci püspök vállalkozott elsőként arra, hogy az 1917-es Codex Iuris Canonici alapján egyházmegyei zsinatot hívjon össze, ami az 1920-as években mintául szolgált más egyházmegyék számára is. Szándékát a nehéz történelmi szituációval, a lelkipásztorkodás problémáival, valamint a
papság fegyelmének helyreállításával indokolta. A főpásztor 1921-ben, 1930-ban és 1940-ben hívta össze papjait, azonban betegsége a harmadik szinódus megrendezését már nem tette lehetővé. A szocializmus évtizedeit követően újabb egyházmegyei zsinatra csak 1995-ben kerülhetett sor. A dokumentumokat Lénár Andor történész dolgozta fel "A magyar katolikus egyház zsinatai és nagygyűlései 1790-2010" című OTKA-program keretében.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  576
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  1082 gr
  ISBN:
  9789634160670
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2704598 / 1168428
  Series:


  TAGS:
  Online A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században ebook, könyvet A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században FB2, Download A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században PDF , Download A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században MOBI, Online A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században könyvet, ingyenes letöltések A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században IPhone, Online könyvet A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században PDF, ingyenes A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században DJVU, ingyenes letöltések A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században TXT, letöltések A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században RTF, Online A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században FB2 , e-könyvet A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században letöltések TXT, ingyenes A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században letöltések könyvet, e-könyvet A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században download MOBI, letöltések A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században IPad, olvas A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században MOBI, olvas A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században DOC, ingyenes A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században AWZ, Download e-könyvet A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században iPad , ingyenes A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században DJVU, Download A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században DVD, olvas A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században TXT, Book A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században letöltések DJVU, A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században letöltések könyvet ingyenes, A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században letöltések könyvet pdf ingyenes, A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században pdf ingyenes, A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században letöltések könyvet epub ingyenes, A Váci egyházmegye zsinatai és papi tanácskozásai a 19. és 20. században ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply