A tudás hatalom

Váczy Kálmán - A tudás hatalom

A Nouveau Petit Larousse évről évre újranyomtatott szólásmondás-gyűjteménye idézi a közjegyzők párizsi testületének jelmondatát: Lex est quod notamus. (Az a törvény, amit mi írásba foglalunk.) Ennél tömörebben mi sem határozhatnók meg Váczy Kálmán itt közreadott műhelyforgácsainak rendeltetését, melyeket több évtizedes búvárkodása során szedegetett össze. Váczy Kálmán egy személyben volt igaz törvénytudó és a természet világának avatott kutatója, következésképp korántsem holmi divatos sznobizmus sarkallta klasszikus műveltségének fitogtatására. Életútja tanította meg arra, hogy valóra váltsa nagy elődje s egyben választott példaképe, Caius Plinius Secundus tanácsát: Nulla dies sine linea! (Egy napot sem ecsetvonás nélkül!) Számos ténykedése közepette aligha vesztegette volna merő kedvtelésből arra az idejét, hogy hajdani tudóstársainak műveiből a legmagvasabb jelmondatokat kijegyezze, viszont mivel nyitott szemmel járt a világban, jól tudta, hogy stellis ac herbis vis est, sed maxima verbis (erő rejlik csillagokban és füvekben, de főként a szavakban).
Az általa alkalmi emlékeztetőül rögzített aranymondások így nemcsak életbölcsességekre tanítanak bennünket, de üzenet rajzolódik ki összességükből: a sok megpróbáltatás tüzében edződött erdélyi magyar értelmiségi magatartás zsinórmértéke.

Engel Károly
A Könyv Magyarul!


Letöltések A tudás hatalom ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A tudás hatalom ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  324
  Cover:
  IN HARDCOVER
  Weight:
  460 gr
  ISBN:
  9789732610961
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2619100 / 1147417  TAGS:
  Online A tudás hatalom ebook, könyvet A tudás hatalom FB2, Download A tudás hatalom PDF , Download A tudás hatalom MOBI, Online A tudás hatalom könyvet, ingyenes letöltések A tudás hatalom IPhone, Online könyvet A tudás hatalom PDF, ingyenes A tudás hatalom DJVU, ingyenes letöltések A tudás hatalom TXT, letöltések A tudás hatalom RTF, Online A tudás hatalom FB2 , e-könyvet A tudás hatalom letöltések TXT, ingyenes A tudás hatalom letöltések könyvet, e-könyvet A tudás hatalom download MOBI, letöltések A tudás hatalom IPad, olvas A tudás hatalom MOBI, olvas A tudás hatalom DOC, ingyenes A tudás hatalom AWZ, Download e-könyvet A tudás hatalom iPad , ingyenes A tudás hatalom DJVU, Download A tudás hatalom e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A tudás hatalom DVD, olvas A tudás hatalom TXT, Book A tudás hatalom letöltések DJVU, A tudás hatalom letöltések könyvet ingyenes, A tudás hatalom letöltések könyvet pdf ingyenes, A tudás hatalom pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A tudás hatalom pdf ingyenes, A tudás hatalom letöltések könyvet epub ingyenes, A tudás hatalom ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply