A Trecento költészete és a zene

Kádár Anett Julianna - A Trecento költészete és a zene

Kádár Anett Julianna zenei tanulmányait a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karán zeneelmélet-szolfézs, karvezetés szakon végezte, ezzel párhuzamosan az olasz szakot is befejezte a bölcsészkaron, másodévesen OTDK különdíjas, negyedévesen OTDK első helyezett lett. Kutatásait és eredményeit a Magyar Tudományos Akadémia Pro Scientia Aranyéremmel ismerte el, rendszeresen jelennek meg publikációi hazai és külföldi szaklapokban. Jelenleg a Debreceni Egyetem magyar és összehasonlító irodalomtudományok doktori iskolájának doktorjelöltje, disszertációját az Isteni Színjáték zeneiségéből írja.

A kiindulópont ezúttal is a ,,szent vátesz", Dante, a ,,költők legmagasabbja", s rögtön utána – vagy inkább mellette – Petrarca, az olasz irodalom időben és nagyságban második világirodalmi óriása. Két halhatatlan poéta, akiknek öröklétéből a zenei ,,örök megújhodásokra" fókuszál ez a mű a reneszánsztól a romantikáig, az olasz kultúra két tündökletes fénykorát éppúgy összekötve, mint költészet és zene testvérmúzsáit, hasonlóságaikban és ellentéteikben, kölcsönhatásaikban és feszültségeikben, de mindig és mindenképpen izgalmas és tanulságos viszonylatokban. S mindeme kettősségek mellett nem mellőzve az – irodalmi és zenei – italianisztika és komparatisztika ,,összhangzásait" sem, az olasz-magyar kapcsolattörténetet zenetörténeti dimenzióit, a csúcson Liszt Ferenc európai és univerzális géniuszával. (Madarász Imre)
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Trecento költészete és a zene ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Trecento költészete és a zene ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  112
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  136 gr
  ISBN:
  9786155562556
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2690730 / 1161010  TAGS:
  Online A Trecento költészete és a zene ebook, könyvet A Trecento költészete és a zene FB2, Download A Trecento költészete és a zene PDF , Download A Trecento költészete és a zene MOBI, Online A Trecento költészete és a zene könyvet, ingyenes letöltések A Trecento költészete és a zene IPhone, Online könyvet A Trecento költészete és a zene PDF, ingyenes A Trecento költészete és a zene DJVU, ingyenes letöltések A Trecento költészete és a zene TXT, letöltések A Trecento költészete és a zene RTF, Online A Trecento költészete és a zene FB2 , e-könyvet A Trecento költészete és a zene letöltések TXT, ingyenes A Trecento költészete és a zene letöltések könyvet, e-könyvet A Trecento költészete és a zene download MOBI, letöltések A Trecento költészete és a zene IPad, olvas A Trecento költészete és a zene MOBI, olvas A Trecento költészete és a zene DOC, ingyenes A Trecento költészete és a zene AWZ, Download e-könyvet A Trecento költészete és a zene iPad , ingyenes A Trecento költészete és a zene DJVU, Download A Trecento költészete és a zene e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Trecento költészete és a zene DVD, olvas A Trecento költészete és a zene TXT, Book A Trecento költészete és a zene letöltések DJVU, A Trecento költészete és a zene letöltések könyvet ingyenes, A Trecento költészete és a zene letöltések könyvet pdf ingyenes, A Trecento költészete és a zene pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Trecento költészete és a zene pdf ingyenes, A Trecento költészete és a zene letöltések könyvet epub ingyenes, A Trecento költészete és a zene ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply