A történet értelme

Deák Tamás - A történet értelme

Deák Tamás forgandó negyedszázad alatt, Kolozsváron írta esszéit világirodalmi jelentőségű művekről, kérdésekről. A tárgyául választott művek általában "rossz korban" születtek, és érvényesülésük hűségesen végigkövetett útja sem mentes a viszontagságoktól, félreértésektől. Ebben a válogatásban most méltatójuk és csodálújuk útja is kirajzolódi, akár egy szellemi fejlődésregényben. A száműzött Ovidiustól a magányos Madáchig kies provinciákon, a tébolygó Kleisttől az őrült korban is egyensúlyt teremtő Thomas Mannig történelmi korokonát kanyagor a szellemi nagyságok szűk csapása. Goethe, Dosztojevszkij s a többi óriás olyan viszonyítási pontok a tévelygésben, keresésben, melyeket Deák Tamás a maga számára csúcsokként kijelöl, miközben az úttévesztők példája is eligazítóan előtte lebeg. A szellem, a műveltség, a kultúra, az anyanyelv a megtartó erő és a példa ezekben a sorsokban, művekben s az azokról írott esszékben is. Örökösen újrakezdett történelmi és lelkiismereti pörben idézi tanúnak választott nagyjait Deák Tamás, s bár azok sem feddhetetlenek, bizonyítani képesek a szellem világméretű hatalmát.A Könyv Magyarul!


Letöltések A történet értelme ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A történet értelme ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12 x 18 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  557
  Cover:
  HARDCOVER,
  ISBN:
  9631406024
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1986
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A történet értelme ebook, könyvet A történet értelme FB2, Download A történet értelme PDF , Download A történet értelme MOBI, Online A történet értelme könyvet, ingyenes letöltések A történet értelme IPhone, Online könyvet A történet értelme PDF, ingyenes A történet értelme DJVU, ingyenes letöltések A történet értelme TXT, letöltések A történet értelme RTF, Online A történet értelme FB2 , e-könyvet A történet értelme letöltések TXT, ingyenes A történet értelme letöltések könyvet, e-könyvet A történet értelme download MOBI, letöltések A történet értelme IPad, olvas A történet értelme MOBI, olvas A történet értelme DOC, ingyenes A történet értelme AWZ, Download e-könyvet A történet értelme iPad , ingyenes A történet értelme DJVU, Download A történet értelme e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A történet értelme DVD, olvas A történet értelme TXT, Book A történet értelme letöltések DJVU, A történet értelme letöltések könyvet ingyenes, A történet értelme letöltések könyvet pdf ingyenes, A történet értelme pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A történet értelme pdf ingyenes, A történet értelme letöltések könyvet epub ingyenes, A történet értelme ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply