A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez


Jelen kötet tanulmányai egy olyan kísérlet részei, amelynek célja, hogy új formában ugyan, de mégis visszanyúljon a magyar történetírás 19. századi gyökereihez, amikor az nem pusztán szakma vagy tudomány, hanem – a maga formálódó módszereivel és technikáival együtt – kedvtelés is volt. Sokoldalúságának köszönhetően megfér ebben a könyvben a művelődéstörténeti, búvárrégészeti, életmódtörténeti kutatás, vagy éppen a szintézisteremtő igényű esszé, tanulmány is. A szerzők közül Csepregi Klára az osztrák rendőri kémjelentések prizmáján át vizsgál három epizódot Xántus János életéből, illetve egy 1905-ös parlamenti esemény hátterét mutatja be egy szemtanú naplója alapján. Csepregi Oszkár nyelvtörténeti kutakodása mellett alaposan körüljárja a Búvár Kund-történetet, valamint képet ad a magyar búvársport kezdeteiről. Fülöp Áron nagyobb lélegzetvételű tanulmányában az I. világháborút mutatja be egy mindezidáig nem kutatott szempontból: a magyar közkatonák naplóin, leírásain keresztül. Illik Péter tanulmányai a török-magyar ,,kis háborúkon" keresztül közelítenek a 16-17. századi magyar történelemhez. Nánay Mihály írásaiban József főherceg tevékenységének tükrében tekint a 20. század első felére és ezen időszak traumatikus eseményeire. Weiszhár Attila a Habsburg-magyar viszonyt veszi górcső alá, különös tekintettel ezen gyakran ellentmondásos együttműködés kora újkori történetére.A Könyv Magyarul!


Letöltések A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  316
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  Súly:
  490 gr
  ISBN:
  9789632366241
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2385569 / 1124687  TAGS:
  Online A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez ebook, könyvet A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez FB2, Download A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez PDF , Download A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez MOBI, Online A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez könyvet, ingyenes letöltések A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez IPhone, Online könyvet A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez PDF, ingyenes A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez DJVU, ingyenes letöltések A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez TXT, letöltések A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez RTF, Online A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez FB2 , e-könyvet A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez letöltések TXT, ingyenes A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez letöltések könyvet, e-könyvet A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez download MOBI, letöltések A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez IPad, olvas A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez MOBI, olvas A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez DOC, ingyenes A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez AWZ, Download e-könyvet A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez iPad , ingyenes A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez DJVU, Download A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez DVD, olvas A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez TXT, Book A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez letöltések DJVU, A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez letöltések könyvet ingyenes, A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez letöltések könyvet pdf ingyenes, A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez pdf ingyenes, A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez letöltések könyvet epub ingyenes, A történelem peremén – Adalékok magyarország történetéhez ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply