A történelem felfogása korunk polgári tudományában

Elekes Lajos - A történelem felfogása korunk polgári tudományában

Elekes Lajos akadémikus könyve nagyon izgalmas és aktuális problémát dolgoz fel: a polgári történeti gondolkodás kialakulását és fejlődését ismeretei a kezdetektől napjainkig, és elemzi mai állapotát.
Az előzmények bemutatása során megismerteti az olvasót a történeti gondolkodás elemeinek formálódásával a XIX. századig. Külön fejezetekben foglalkozik a pozitivizmussal, a német historizmussal, majd a különböző relativista nézetrendszerek előtérbe kerülésével a polgári történettudományban. Felvonultatja, bemutatja és meggyőző bírálatban részesíti ezeknek az irányzatoknak legjellegzetesebb képviselőit: méltatja ma is figyelembe vehető eredményeiket, s ugyanakkor kérlelhetetlenül kimutatja visszahúzódó, káros, esetleg egyenesen velünk szemben ellenséges tanításaikat.
A polgári történetfelfogás fejlődése nemcsak mint saját marxista történetszemléletünk előzménye fontos, hanem mint ma létező és ható ideológiai nézetrendszer is. Mai művelőivel együtt élünk és gondolkodunk, s bár alapvetően túlhaladtunk rajtuk, mégis számolnunk kell velük, állandó eszmei, sőt politikai harcot folytatva ellenük.
Történelem és történelmi gondolkodás nem különíthető el a tudomány, a kultúra egészétől. Elekes Lajos könyvének különösen időszerűek azok a részei, amelyekben a történelem mai szerepéről és jelentőségéről ír, a történelmi ismertek, a történelemtanítás fontosságáról és az ezt tagadni próbáló irányzatokról. Könyvének egész gondolata, szellemisége az sugalmazza, hogy az emberiség által eddig megtett út tanulságai, eredményei, törvényszerűségei szervesen épülnek jelenünk és jövőnk társadalmának szellemi életébe.A Könyv Magyarul!


Letöltések A történelem felfogása korunk polgári tudományában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A történelem felfogása korunk polgári tudományában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  17 x 24.5 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  341
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  ISBN:
  9630902974
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1975
  Árukód:


  TAGS:
  Online A történelem felfogása korunk polgári tudományában ebook, könyvet A történelem felfogása korunk polgári tudományában FB2, Download A történelem felfogása korunk polgári tudományában PDF , Download A történelem felfogása korunk polgári tudományában MOBI, Online A történelem felfogása korunk polgári tudományában könyvet, ingyenes letöltések A történelem felfogása korunk polgári tudományában IPhone, Online könyvet A történelem felfogása korunk polgári tudományában PDF, ingyenes A történelem felfogása korunk polgári tudományában DJVU, ingyenes letöltések A történelem felfogása korunk polgári tudományában TXT, letöltések A történelem felfogása korunk polgári tudományában RTF, Online A történelem felfogása korunk polgári tudományában FB2 , e-könyvet A történelem felfogása korunk polgári tudományában letöltések TXT, ingyenes A történelem felfogása korunk polgári tudományában letöltések könyvet, e-könyvet A történelem felfogása korunk polgári tudományában download MOBI, letöltések A történelem felfogása korunk polgári tudományában IPad, olvas A történelem felfogása korunk polgári tudományában MOBI, olvas A történelem felfogása korunk polgári tudományában DOC, ingyenes A történelem felfogása korunk polgári tudományában AWZ, Download e-könyvet A történelem felfogása korunk polgári tudományában iPad , ingyenes A történelem felfogása korunk polgári tudományában DJVU, Download A történelem felfogása korunk polgári tudományában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A történelem felfogása korunk polgári tudományában DVD, olvas A történelem felfogása korunk polgári tudományában TXT, Book A történelem felfogása korunk polgári tudományában letöltések DJVU, A történelem felfogása korunk polgári tudományában letöltések könyvet ingyenes, A történelem felfogása korunk polgári tudományában letöltések könyvet pdf ingyenes, A történelem felfogása korunk polgári tudományában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A történelem felfogása korunk polgári tudományában pdf ingyenes, A történelem felfogása korunk polgári tudományában letöltések könyvet epub ingyenes, A történelem felfogása korunk polgári tudományában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply