A történelem árnya


A történelemnek a jelenre boruló árnya néha a jellegtelen szürkeségig elmosódott, hasonlóan ahhoz, ahogy a saeculum határai válnak kitapinthatatlanná kortárs nemzedékek szemében. E napjaikat jól jellemző teoretikus helyzetben aktuális polititkai kérdéseket vizsgálni lényegében véve ugyanannak az erudíciónak a megnyilatkozásait jelenti. A történelem korszakos árnyán túl talán éppen ez az erudíció foglalja valóban egységes Festschriftbe e kötet tanulmányait.
De egységessé teszi e kötetet az a szellemi kötelék, amely e gyűjtemény szerzőit Ludassy Máriához, a Festschrift címzettjéhez és szellemi résztulajdonosához is köti. Ha kizárólag a maga mélységes komolyságában idézzük fel Nietzsche sorait – “az írás-olvasás tanítója és a korrektor alkotják a filológus első típusait” – akkor minden további nélkül elmondható, hogy Ludassy Mária nemcsak betölti ezt a szerepet, hanem tudományos és oktatói pályáján folyamatosan e “típus” gyarapításához és szellemi karbantartásához járul hozzá.
Saeculum – Újonnan induló könyvsorozatunk profilját kifejezni hivatott címe a történő idő kétféle intervallumát jelöli az antikvitás óta: egyrészt a szubjektív élettapasztalattal még éppen kontrollálható emberöltőt, másrészt viszont a metafizikai horizont felé távolódó “korszakot”, adott esetben “világkorszakot”. A “Saeculum-könyvek” rövid, olykor villanásnyi szellemi portrék, helyzetértékelések, elemzések közzétételével két perdöntően fontosnak tartott kritériumot kíván szem előtt tartani: a gondolkodás szabadságának tiszteletét és a szellemi-tudományos színvonalat.A Könyv Magyarul!


Letöltések A történelem árnya ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A történelem árnya ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  150
  Cover:
  STITCHED
  Weight:
  130 gr
  ISBN:
  9639134929
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2100234 / 1014141
  Series:


  TAGS:
  Online A történelem árnya ebook, könyvet A történelem árnya FB2, Download A történelem árnya PDF , Download A történelem árnya MOBI, Online A történelem árnya könyvet, ingyenes letöltések A történelem árnya IPhone, Online könyvet A történelem árnya PDF, ingyenes A történelem árnya DJVU, ingyenes letöltések A történelem árnya TXT, letöltések A történelem árnya RTF, Online A történelem árnya FB2 , e-könyvet A történelem árnya letöltések TXT, ingyenes A történelem árnya letöltések könyvet, e-könyvet A történelem árnya download MOBI, letöltések A történelem árnya IPad, olvas A történelem árnya MOBI, olvas A történelem árnya DOC, ingyenes A történelem árnya AWZ, Download e-könyvet A történelem árnya iPad , ingyenes A történelem árnya DJVU, Download A történelem árnya e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A történelem árnya DVD, olvas A történelem árnya TXT, Book A történelem árnya letöltések DJVU, A történelem árnya letöltések könyvet ingyenes, A történelem árnya letöltések könyvet pdf ingyenes, A történelem árnya pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A történelem árnya pdf ingyenes, A történelem árnya letöltések könyvet epub ingyenes, A történelem árnya ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply