A Torma Zsófia-gyűjtemény

Roska Márton - A Torma Zsófia-gyűjtemény

A Torma Zsófia-féle őskori gyűjtemény közlése s ezáltal a tudományos világ részére való hozzáférhetővé tétele olyan kötelesség, amely elől már nem lehet kitérni. A közlésre kiválasztott anyag sok tekintetben hozzá fog járulni a szorosabb értelemben vett Közép-Európa neolithikumának tisztánlátásához, egyben új problémákat fog felvetni, amelyek megoldása a jövő kutatások feladata, ezek a problémák részben Erdélyhez fűződnek s Erdély révén Közép-Európa ősrégészeti kutatásainak feladatai is.
Ezekhez a feladatokhoz talál bőséges anyagot minden szakember, akinek eddig csak szórványos adatok állottak rendelkezésére ebből a páratlanul gazdag és színes gyűjteményből.
E monográfiának voltaképpen ez a fő célja. Ezt szolgálják az aránylag nagy számban adott táblák, rajzok, azok rövid leírása, ezt a hitelesítő ásatások részletesebb ismertetése.
Én csak kötelességemet teljesítettem azon a poszton, ahova sorsom közmunkára elhívott s ahova a tudományos becsület a világváltozás után is elszakíthatatlanul odakötött. Ha valaki, úgy magam érzem a legjobban, hogy a Torma-gyűjtemény érdekében intenzívebb hitelesítő ásatásokat kellett volna foganatosítani s ha valaki, úgy magam láttam és látom
legjobban, hogy Erdély neolithikumának lehetőleg teljes világításba helyezése s a szomszédos területekkel való kulturális kapcsolatai érdekében hol és milyen mértékben kellett
volna újabb kutatásokba belefogni. Ezek elvégzése azonban fölülmúlta munkálkodási lehetőségeimet, másfelől a rendelkezésemre álló szerény anyagi eszközökkel Erdély őskorának kereteit más periódusok szempontjából is fel kellett állítanom, legalább nagyjából le kellett fektetnem. A magam korában a legszomorúbb tény is gátlólag hatolt terveim megvalósításában: a munkatársak hiánya.
A gyűjtemény az 1941-es kétnyelvű (magyar-német) változat reprint kiadása.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Torma Zsófia-gyűjtemény ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Torma Zsófia-gyűjtemény ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  355
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  872 gr
  ISBN:
  9786155496929
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2701783 / 1167752  TAGS:
  Online A Torma Zsófia-gyűjtemény ebook, könyvet A Torma Zsófia-gyűjtemény FB2, Download A Torma Zsófia-gyűjtemény PDF , Download A Torma Zsófia-gyűjtemény MOBI, Online A Torma Zsófia-gyűjtemény könyvet, ingyenes letöltések A Torma Zsófia-gyűjtemény IPhone, Online könyvet A Torma Zsófia-gyűjtemény PDF, ingyenes A Torma Zsófia-gyűjtemény DJVU, ingyenes letöltések A Torma Zsófia-gyűjtemény TXT, letöltések A Torma Zsófia-gyűjtemény RTF, Online A Torma Zsófia-gyűjtemény FB2 , e-könyvet A Torma Zsófia-gyűjtemény letöltések TXT, ingyenes A Torma Zsófia-gyűjtemény letöltések könyvet, e-könyvet A Torma Zsófia-gyűjtemény download MOBI, letöltések A Torma Zsófia-gyűjtemény IPad, olvas A Torma Zsófia-gyűjtemény MOBI, olvas A Torma Zsófia-gyűjtemény DOC, ingyenes A Torma Zsófia-gyűjtemény AWZ, Download e-könyvet A Torma Zsófia-gyűjtemény iPad , ingyenes A Torma Zsófia-gyűjtemény DJVU, Download A Torma Zsófia-gyűjtemény e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Torma Zsófia-gyűjtemény DVD, olvas A Torma Zsófia-gyűjtemény TXT, Book A Torma Zsófia-gyűjtemény letöltések DJVU, A Torma Zsófia-gyűjtemény letöltések könyvet ingyenes, A Torma Zsófia-gyűjtemény letöltések könyvet pdf ingyenes, A Torma Zsófia-gyűjtemény pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Torma Zsófia-gyűjtemény pdf ingyenes, A Torma Zsófia-gyűjtemény letöltések könyvet epub ingyenes, A Torma Zsófia-gyűjtemény ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply