A tökéletesség illata


"…nem arról van szó, hogy sokat kell gondolkodni, hanem arról, hogy nagyon kell szeretni…" – Avilai Nagy Szent Teréz

Csányi Vilmos regénye játékos szeretettel állítja elénk a XVI. századi Spanyolország egyik legkarizmatikusabb alakjának példás életét. Egyfelől hagyja szabadon beszélni Terézt, aki kora vallásháborúi és eretneküldözései miatt nem engedhette meg magának, hogy műveiben egyértelműen kifejthesse újító gondolatait és mélyen emberi kétségeit. Másfelől a vallomást közreadó Könyv képében kommentálja is a szent megkapóan őszinte monológját.
Egy nő élete, aki ha komolyan vette volna Szent Pál intelmét az asszonyok alacsonyabb rendűségéről, sosem taníthatott vagy prédikálhatott volna, és Istent sem gondolhatta volna el a maga bájosan esendő módján. Egy nő élete, akinek lépten-nyomon akadályoztatott munkája végül az egyház újbóli felemelkedéséhez vezetett az ellenreformáció idején. Akit végül, négyszáz évvel később VI. Pál pápa első nőként az egyháztanítók sorába emelt. Egy nő, aki egyszerre volt törékeny hívő, látnok, ügyes politikus és ellenállhatatlan gyönyörűség.

"Érzékeny orrom van és utálom az izzadt test szagát, nem hiszem, hogy az Úr csak a bűzlő ájtatosokat szereti. Azonkívül valamennyire ápolom is a testem, mindig veszek kicsi fiola réti virág olajat, főleg rózsa van benne meg levendula, és abból esténként néhány cseppet magamra kenek. Azt gondolom, ha az ember igyekszik belső állapotát az Úr figyelmébe ajánlani és tőle telhetően minél tökéletesebbre igazítani, akkor nem ildomos azt pállott, visszataszító foglalatban tárni elé. Kis árváim pedig büdösek, mint a görény, mert nem mosdanak."
A Könyv Magyarul!


Letöltések A tökéletesség illata ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A tökéletesség illata ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  214
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  390 gr
  ISBN:
  9789633102145
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2235428 / 1090133  TAGS:
  Online A tökéletesség illata ebook, könyvet A tökéletesség illata FB2, Download A tökéletesség illata PDF , Download A tökéletesség illata MOBI, Online A tökéletesség illata könyvet, ingyenes letöltések A tökéletesség illata IPhone, Online könyvet A tökéletesség illata PDF, ingyenes A tökéletesség illata DJVU, ingyenes letöltések A tökéletesség illata TXT, letöltések A tökéletesség illata RTF, Online A tökéletesség illata FB2 , e-könyvet A tökéletesség illata letöltések TXT, ingyenes A tökéletesség illata letöltések könyvet, e-könyvet A tökéletesség illata download MOBI, letöltések A tökéletesség illata IPad, olvas A tökéletesség illata MOBI, olvas A tökéletesség illata DOC, ingyenes A tökéletesség illata AWZ, Download e-könyvet A tökéletesség illata iPad , ingyenes A tökéletesség illata DJVU, Download A tökéletesség illata e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A tökéletesség illata DVD, olvas A tökéletesség illata TXT, Book A tökéletesség illata letöltések DJVU, A tökéletesség illata letöltések könyvet ingyenes, A tökéletesség illata letöltések könyvet pdf ingyenes, A tökéletesség illata pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A tökéletesség illata pdf ingyenes, A tökéletesség illata letöltések könyvet epub ingyenes, A tökéletesség illata ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply