A titkos ügynök halála


Frei Tamás ajánlása
Mintha csak egy regény szereplője lettem volna Londonban két napja megállás nélkül esett. Párás, fülledt idő volt. Azt ígérték, hogy Marina Litvinyenko déli 12-re érkezik. Az orosz dollármilliárdosok kedvenc ügyvédjének irodájában vártunk rá, London legelegánsabb negyedében, Belgraviában. A lord, aki Berezovszkijtól kezdve a futballklub-tulajdonos Abramovicsig szinte minden, Londonban élő orosz oligarchát képvisel, legyen szó helikopterregisztrációról a Karib-tengeren vagy olajkoncesszióról Kamcsatkán, szóval a lord és én türelmesen vártunk. Marina késett. A lord szivarozott, és megtiltotta, hogy lefényképezzem. “Árnyék vagyok” – mondta, és hogy ne kérdezhessek semmit, inkább szóval tartott. Az épp akkor zajló wimbledoni teniszbajnokságról beszélt, meg hogy már megint nem elég friss az eper, és hogy szerinte túl sokat hagyják állni a tejszínhabot rajta, így aztán felpuhul a gyümölcs. Mindeközben nesztelenül, szinte észrevétlenül megérkezett Marina. Szomorú, de erős nő. Orosz asszony, aki tartással, higgadtan viseli az élet csapásait. Éltem pár évet Moszkvában, úgyhogy “megismertem”. Ilyen nők csak Oroszországban vannak. Oroszul beszéltünk, a lord azonnal magára maradt. Egy másik világban, ahol csak az eper és a tejszínhab számít
 
A könyvről:
Alekszandr Litvinyenkót, az egykori orosz titkosszolgálati tisztet 2006 novemberében mérgezték meg polónium 210-es radioaktív izotóppal Londonban. “Egy parányi atombombát adtak be neki” – mondta a gyilkosságról Litvinyenko özvegye, a könyv szerzője. A hirtelen híressé vált egykori KGB-tiszt az egész világ szeme előtt, 43 évesen, borzalmas kínok között, néhány hét leforgása alatt halt meg.
Mit tudott Litvinyenko? Kiknek volt életbe vágóan fontos, amit kiderített? Valóban a csecsen terroristákkal működött együtt? Miért ölték meg? És kik?
Életéről és haláláról sosem fogjuk megtudni a teljes igazságot, mert az a Kremlnek nem áll érdekében.
E könyv szerzője Litvinyenko özvegye és a magyar dollármilliárdos, Soros György moszkvai “embere”, Alex Goldfarb. Ők ismerik a legközelebbről a Moszkvában, Londonban és Washingtonban játszódó történet drámai fordulatait. A titkos ügynök halála bepillantást nyújt Putyin Kremljének legsötétebb bugyraiba – politikai thriller, mely sokkal fantasztikusabb és hátborzongatóbb bármelyik kitalált történetnél.
Amióta Litvinyenko visszautasította, hogy meggyilkolja a Putyin-gyűlölő oligarchát, Borisz Berezovszkijt, és menedékjogot kapott Londonban, nos, azóta annak szentelte életét, hogy feltárja a KGB utódszervezetének legsötétebb titkait. Goldfarbbal együtt hat éven át küzdöttek azért, hogy leleplezzék, mi történt a csecsen háború alatt, miért kellett meghalniuk újságíróknak, oligarcháknak és sportolóknak.
Szása Litvinyenko az igazságnak szentelte életét. “Az, hogy megmérgeztek, azt mutatja, jó irányba indultam. A Kreml szokása, hogy megöli az igazmondó embereket” – mondta néhány nappal a halála előtt.
 
A szerzőkről:
MARINA LITVINYENKO 1993-ban, harmincegyedik születésnapi ünnepségén ismerkedett meg Alekszandr Litvinyenkóval, a fiatal orosz elhárítótiszttel. Összeházasodtak, hamarosan kisfiuk született. Miután a KGB utódszervezete Litvinyenko állítása szerint azzal bízta meg őt, hogy ölje meg Londonban az egyik, Putyint kritizáló orosz oligarchát, a Litvinyenko család politikai menedékjogot kért Nagy-Britanniában. Az asszony jelenleg is Londonban él a fiával, akinek biztonsági okokból még a nevét is megváltoztatta.
 
ALEX GOLDFARB ellenzéki természettudósként emigrált a Szovjetúniból az 1970-es években. A Szovjetunió 1991-es összeomlása után tért először haza, Soros György oroszországi jótékonysági kezdeményezéseit irányította. Goldfarb a magyar dollármilliárdos képviselőjeként, még Moszkvában, az orosz börtönviszonyokat tanulmányozva kötött barátságot Alekszandr Litvinyenkóval. Később ő segített Litvinyenkónak és családjának kiszökni Oroszországból. Jelenleg a Londonban élő orosz milliárdos, Borisz Berezovszkij alapítványának az igazgatója. Berezovszkij volt egykor Litvinyenko “célszemélye”, őt akarta a KGB Litvinyenkóval megöletniA Könyv Magyarul!


Letöltések A titkos ügynök halála ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A titkos ügynök halála ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  420
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  450 gr
  ISBN:
  9789635307876
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2007
  Commodity code:
  2123261 / 1021317
  Series:


  TAGS:
  Online A titkos ügynök halála ebook, könyvet A titkos ügynök halála FB2, Download A titkos ügynök halála PDF , Download A titkos ügynök halála MOBI, Online A titkos ügynök halála könyvet, ingyenes letöltések A titkos ügynök halála IPhone, Online könyvet A titkos ügynök halála PDF, ingyenes A titkos ügynök halála DJVU, ingyenes letöltések A titkos ügynök halála TXT, letöltések A titkos ügynök halála RTF, Online A titkos ügynök halála FB2 , e-könyvet A titkos ügynök halála letöltések TXT, ingyenes A titkos ügynök halála letöltések könyvet, e-könyvet A titkos ügynök halála download MOBI, letöltések A titkos ügynök halála IPad, olvas A titkos ügynök halála MOBI, olvas A titkos ügynök halála DOC, ingyenes A titkos ügynök halála AWZ, Download e-könyvet A titkos ügynök halála iPad , ingyenes A titkos ügynök halála DJVU, Download A titkos ügynök halála e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A titkos ügynök halála DVD, olvas A titkos ügynök halála TXT, Book A titkos ügynök halála letöltések DJVU, A titkos ügynök halála letöltések könyvet ingyenes, A titkos ügynök halála letöltések könyvet pdf ingyenes, A titkos ügynök halála pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A titkos ügynök halála pdf ingyenes, A titkos ügynök halála letöltések könyvet epub ingyenes, A titkos ügynök halála ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply