A természet ezernyi csodája

Falcsik Mari (Szerk.) - A természet ezernyi csodája

A legtöbben hallottak már a Világ Hét Csodájáról, még ha nem is mindenki tudja őket megnevezni. Földünkön azonban nem csak az ember alkotta csodák léteznek – a természeti erők több mint 4 milliárd éve megannyi fantasztikus képződményt alkottak, miközben szüntelen formálják, alakítják bolygónkat s értékes élővilágát. Ennek eredményeképpen titkok és varázslatok elképesztő sokasága vesz körül bennünket, s vannak jelenségek, amelyeket meg tudnak magyarázni a tudósok, de van, ami őket is zavarba hozza.
Ez a könyv a természeti csodák világából mintegy ezret kiemel, és feltárja azok titkait. Először az élővilág rejtelmeibe vezeti az olvasót, s a Föld legfurcsább lakóit mutatja be: vannak köztük még a baktériumoknál is parányibb állatok, magukat "emésztő" gombák, föld alatt élő és virágzó növények. Felfedezhetjük az állatok viselkedésmódjának csodáit: megismerkedünk nyálkás "hálózsákban" szunnyadó halakkal vagy vérrel táplálkozó madarakkal. Megtudhatjuk, kik tartják az állatvilág gyorsasági rekordját, kik a legnagyobb utazók, és kik a legtehetségesebb építőmesterek – például a hódok vagy a termeszek, amelyek fantasztikus műgonddal építik fel otthonaikat.
A természet ezernyi csodája egészében, a Naprendszerből nézve is vizsgálja bolygónkat. A csillagászati részhez érve az olvasó olyan jelenségekkel ismerkedhet meg, amelyek évezredek óta foglalkoztatják az emberiséget, de olyan témák is felvetődnek, amelyek a tudomány mai állása szerint még kérdésesek. Mi is valójában az üstökös, és miért van tündöklő csóvája? Milyen jelenség a kvazár, és merrefelé kell keresni? Miért süt a Nap, és mikorra várható, hogy kiég?
Otthonunkhoz közelítvén felfedezésre vár a természet erőszakos és romboló arca: vulkánkitörések, földrengések, szélsőséges időjárási jelenségek – zivatarok, jégesők, tornádók szerepelnek a könyv lapjain. Érdekes részleteket tudhatunk meg továbbá a Föld felszínéről, a legmagasabb csúcsoktól a legmélyebb óceánárkokig és barlangokig, és fény derül a természet legritkább jelenségeinek, így a Szent Elmo tüzének titkára is.
Évszázadokkal ezelőtt az emberek mítoszokkal és legendákkal magyarázták az érthetetlen jelenségeket. Ma már a tudomány jóvoltából sokkal jobban ismerjük a természetben lejátszódó folyamatokat, ám ez a könyv is csak azt bizonyítja: bármennyire tudjuk is, mi áll a legendák mögött, a csodák mindig csodálatosak maradnak.A Könyv Magyarul!


Letöltések A természet ezernyi csodája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A természet ezernyi csodája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Újszerű
  Size:
  22 x 28.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  448
  Cover:
  HARDCOVER,
  ISBN:
  9638475579
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2002
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A természet ezernyi csodája ebook, könyvet A természet ezernyi csodája FB2, Download A természet ezernyi csodája PDF , Download A természet ezernyi csodája MOBI, Online A természet ezernyi csodája könyvet, ingyenes letöltések A természet ezernyi csodája IPhone, Online könyvet A természet ezernyi csodája PDF, ingyenes A természet ezernyi csodája DJVU, ingyenes letöltések A természet ezernyi csodája TXT, letöltések A természet ezernyi csodája RTF, Online A természet ezernyi csodája FB2 , e-könyvet A természet ezernyi csodája letöltések TXT, ingyenes A természet ezernyi csodája letöltések könyvet, e-könyvet A természet ezernyi csodája download MOBI, letöltések A természet ezernyi csodája IPad, olvas A természet ezernyi csodája MOBI, olvas A természet ezernyi csodája DOC, ingyenes A természet ezernyi csodája AWZ, Download e-könyvet A természet ezernyi csodája iPad , ingyenes A természet ezernyi csodája DJVU, Download A természet ezernyi csodája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A természet ezernyi csodája DVD, olvas A természet ezernyi csodája TXT, Book A természet ezernyi csodája letöltések DJVU, A természet ezernyi csodája letöltések könyvet ingyenes, A természet ezernyi csodája letöltések könyvet pdf ingyenes, A természet ezernyi csodája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A természet ezernyi csodája pdf ingyenes, A természet ezernyi csodája letöltések könyvet epub ingyenes, A természet ezernyi csodája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply