A tengerszemű hölgy rejtélye

Bruckner Éva - Csepeli György - Csepeli Miklós - A tengerszemű hölgy rejtélye

Könyvünk a Zámory családról szól, melyet II. Mátyás helyezett a nemesi rendbe. Az 1613-ben kezdődött és az azóta is tartó történet ezernyi szálon kötődik a mindenki számára közös magyar történelemhez és művelődéshez, nem általánosan mutatja be azt, hanem egyetlen család perspektívájából nézve közelíti. Műfaja egyfajta mikrotörténelem-írás, melynek most egy család, pontosabban annak anyai ága a tárgya.
A történetekben megismerkedünk Zámory Mihállyal, aki törökverő tettei miatt érdemelte ki a nemességet, az elegáns, szenvedélyes játékos Zámory Adolffal, a tengerszemű hölgy férjével, aki, bár más néven, irodalmi karaktergyilkosság áldozata lett. Zámory Károllyal, aki huszonkét éves korában életét vesztette a győri csatában, Zámory Mártonnal, Komárom várának hős védőjével, a Kossuth gyermekeit bujtató Zámory Kálmánnal, aki később hűségesen szolgálta Tisza Kálmánt, Zámory Máriával, a koroncói úrnővel és a körülötte kialakult szellemi-kulturális légkörrel, Zámory Imrével, akinek első világháborús naplója drámai dokumentuma a tiszti és a férj/apa szerep konfliktusának. Az ő élete is példa arra, hogy a folytonosan változó magyar valóságban mekkora terheket ró az emberre a hűség, a lojalitás, a megbízhatóság, a választott értékekhez való ragaszkodás.A Könyv Magyarul!


Letöltések A tengerszemű hölgy rejtélye ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A tengerszemű hölgy rejtélye ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  304
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  380 gr
  ISBN:
  9789630980319
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2507957 / 1118229  TAGS:
  Online A tengerszemű hölgy rejtélye ebook, könyvet A tengerszemű hölgy rejtélye FB2, Download A tengerszemű hölgy rejtélye PDF , Download A tengerszemű hölgy rejtélye MOBI, Online A tengerszemű hölgy rejtélye könyvet, ingyenes letöltések A tengerszemű hölgy rejtélye IPhone, Online könyvet A tengerszemű hölgy rejtélye PDF, ingyenes A tengerszemű hölgy rejtélye DJVU, ingyenes letöltések A tengerszemű hölgy rejtélye TXT, letöltések A tengerszemű hölgy rejtélye RTF, Online A tengerszemű hölgy rejtélye FB2 , e-könyvet A tengerszemű hölgy rejtélye letöltések TXT, ingyenes A tengerszemű hölgy rejtélye letöltések könyvet, e-könyvet A tengerszemű hölgy rejtélye download MOBI, letöltések A tengerszemű hölgy rejtélye IPad, olvas A tengerszemű hölgy rejtélye MOBI, olvas A tengerszemű hölgy rejtélye DOC, ingyenes A tengerszemű hölgy rejtélye AWZ, Download e-könyvet A tengerszemű hölgy rejtélye iPad , ingyenes A tengerszemű hölgy rejtélye DJVU, Download A tengerszemű hölgy rejtélye e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A tengerszemű hölgy rejtélye DVD, olvas A tengerszemű hölgy rejtélye TXT, Book A tengerszemű hölgy rejtélye letöltések DJVU, A tengerszemű hölgy rejtélye letöltések könyvet ingyenes, A tengerszemű hölgy rejtélye letöltések könyvet pdf ingyenes, A tengerszemű hölgy rejtélye pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A tengerszemű hölgy rejtélye pdf ingyenes, A tengerszemű hölgy rejtélye letöltések könyvet epub ingyenes, A tengerszemű hölgy rejtélye ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply