A tenger katedrálisa

Ildefonso Falcones - A tenger katedrálisa

A Tenger Katedrálisa Arnau Estanyol lenyűgöző élettörténete. Erőszakban fogant 1320-ban, apjának, Bernatnak Navarcles vára mellett fekvő tanyáján. Jobbágynak született, és szolgaságban cseperedett, de szabad emberként öregedett meg. Szélsőséges íveket követő sorsa – tiszta szíve, a szerencse, az égi és földi szerelem hatására – a szívbemarkoló gyerekkori nyomorúságtól az irigylésre méltó gazdagságon, sikeren, hírnéven át a bukásból való felemelkedésig vezérelte. Megélte a középkori Katalónia világának brutális kegyetlenségeit: a földesurak jogosított önkényét, az inkvizíció kínzatásait, a királyok és nemesek embernyúzó törvényeit. Üldözött zsidókat mentett, majd őt mentették, volt háborús hős, látott zendülést, pestisjárványt, gazdasági válságot. Ahogy az ő ideje telt, úgy épült naggyá ötvenöt év alatt Barcelona legszebb temploma, a Santa María del Mar, A Tenger Katedrálisa.
Kevés spanyol mű tett szert akkora népszerűségre hazájában az utóbbi években, mint az olvasók számára teljesen ismeretlen, első könyves Ildefonso Falcones A Tenger Katedrálisa című, történelmi ihletettségű regénye. 2006-ban került a spanyol könyvesboltok polcaira és pár hónap alatt több százezer példányban elfogyott. A mű azonban nemcsak Katalónia fővárosában talált lelkes fogadtatásra, hanem az egész félszigeten: mára Spanyolországban már több mint egymillió példány kelt el belőle, és lefordították közel 30 nyelvre. Világszerte is előkelő helyeken szerepel a sikerlistákon. (A The New York Review of Books 2006-os nemzetközi bestseller top listáján a negyedik helyezést érte el.)
A regény szerencsés időszakban jelent meg: a történelmi regények, különösen a történelmi bestsellerek újra rendkívül népszerűek szerte a világon. A Tenger katedrálisa is olyan regény, amely napokra rabul ejti olvasóját, könnyed, olvasmányos, nincsenek benne nehézkes, barokkos körmondatok, de nem is vész el lírai ömlengésekben, minden oldalon történik valami, ami leköti az olvasó figyelmét. Ugyanakkor a leírások kor- és valósághűek, és a cselekményt a középkori város életének pezsgő hangulata és szokásai teszik még érdekesebbé.A Könyv Magyarul!


Letöltések A tenger katedrálisa ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A tenger katedrálisa ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  488
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  600 gr
  ISBN:
  9789638846280
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2145933 / 1031421
  Format:


  TAGS:
  Online A tenger katedrálisa ebook, könyvet A tenger katedrálisa FB2, Download A tenger katedrálisa PDF , Download A tenger katedrálisa MOBI, Online A tenger katedrálisa könyvet, ingyenes letöltések A tenger katedrálisa IPhone, Online könyvet A tenger katedrálisa PDF, ingyenes A tenger katedrálisa DJVU, ingyenes letöltések A tenger katedrálisa TXT, letöltések A tenger katedrálisa RTF, Online A tenger katedrálisa FB2 , e-könyvet A tenger katedrálisa letöltések TXT, ingyenes A tenger katedrálisa letöltések könyvet, e-könyvet A tenger katedrálisa download MOBI, letöltések A tenger katedrálisa IPad, olvas A tenger katedrálisa MOBI, olvas A tenger katedrálisa DOC, ingyenes A tenger katedrálisa AWZ, Download e-könyvet A tenger katedrálisa iPad , ingyenes A tenger katedrálisa DJVU, Download A tenger katedrálisa e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A tenger katedrálisa DVD, olvas A tenger katedrálisa TXT, Book A tenger katedrálisa letöltések DJVU, A tenger katedrálisa letöltések könyvet ingyenes, A tenger katedrálisa letöltések könyvet pdf ingyenes, A tenger katedrálisa pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A tenger katedrálisa pdf ingyenes, A tenger katedrálisa letöltések könyvet epub ingyenes, A tenger katedrálisa ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply