A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai

Örsi Julianna - A társadalom kihívásai - a mikroközösségek válaszai

Nagykunság – földrajzi fogalom, egy a középkor végén asszimilálódott népcsoport utódainak lakóhelye? Van-e önálló arculata a Nagykunságnak napjainkban? Hogyan tudta évszázadokon át megőrizni sajátos karakterét egy történelmi-néprajzi csoport, miközben a külső körülmények változtak? A könyv írója ezekre a kérdésekre keresi a választ.
A közösségalkotás belső mechanizmusát mutatja be, amely a stabilitásra és mobilitásra törekvés állandó harca. A stabilitás kedves a hagyományok továbbélésének, a mobilitás előbbre viszi az innovációt. Mindkettőre szüksége van a mikroközösségeknek a társadalmi kihívásokra való sikeres válaszok megadásához. A könyv rámutat arra, hogy a Nagykunságn épe am is jelentős hagyományképző erővel bír, amely hozzájárul imázsteremtéséhez. Erre építve szükséges újragondolni a napjainkban több kistérségre szakított történelmi-táji-néprajzi csoport jövőjét segítő terveket, intézkedéseket. E kistáj népességét ugyanis segíteni kell, mivel gazdasági tőkéje szerény. A Nagykunságba tartozó kisvárosok jövőjének záloga, hogy meg tudják-e változtatni azt a kedvezőtlen folyamatot, amelyet jelez a fiatalok elvándorlása, a lakosság elöregedése. A helyi természeti, gazdasági és társadalmi adottságokra építő fejlesztési stratégia átlendítheti a válság jeleit mutató közösséget. A belső erőt tükröző vitalitás segítésére a térségben az innováció fokozására van szükség, amely nem nélkülözheti a külső forrásokat sem.
A Nagykunság rendszerváltozásokat átívelő fejlődését bemutató könyv hozzájárul Magyarország mikroközösségeinek jobb megismeréséhez.A Könyv Magyarul!


Letöltések A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  16.9 x 24.2 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  424
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  ISBN:
  9638654031
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:


  TAGS:
  Online A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai ebook, könyvet A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai FB2, Download A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai PDF , Download A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai MOBI, Online A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai könyvet, ingyenes letöltések A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai IPhone, Online könyvet A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai PDF, ingyenes A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai DJVU, ingyenes letöltések A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai TXT, letöltések A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai RTF, Online A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai FB2 , e-könyvet A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai letöltések TXT, ingyenes A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai letöltések könyvet, e-könyvet A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai download MOBI, letöltések A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai IPad, olvas A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai MOBI, olvas A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai DOC, ingyenes A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai AWZ, Download e-könyvet A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai iPad , ingyenes A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai DJVU, Download A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai DVD, olvas A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai TXT, Book A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai letöltések DJVU, A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai letöltések könyvet ingyenes, A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai letöltések könyvet pdf ingyenes, A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai pdf ingyenes, A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai letöltések könyvet epub ingyenes, A társadalom kihívásai – a mikroközösségek válaszai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply