A tarcali káplán sírhantja

H. Örkényi Ilona - A tarcali káplán sírhantja

"Úr Jézusom, engedd, hogy ezen bajoknak egykor igazi orvosa lehessek, s ezekbe a sokat szenvedett, agyongyötört, téves úton vezetett embertársaimnak lelkébe minél több örömet, boldogságot, vigaszt, szeretetet, megelégedést, reményt önthessek, s Tehozzád elvezethessem őket, ahol mindannyian megtaláljuk azt, ami után vágyódunk, törekszünk, küzdünk és szenvedünk: az örök életet!" – írja még 1945-ös malenkij robotra történő elhurcolása előtt szemináriumi naplójába Szerednyei János, a későbbi tarcali káplán. Kérése – mondhatni – teljesült, hiszen a kötetben olvasható visszaemlékezések alapján Szerednyei mindezen szerepeket be is töltötte a lágerélet során. "János a zálog, a megváltó rabságunkban" – írta a temetést követően naplójába a lágerből később visszatérő H. Örkényi Ilona. A kötet nemcsak Szerednyei János életének és hősies áldozatvállalásának állít emléket, hanem azon elhurcoltaknak is, akik a 20. század kényszermunkatáborai­ban lelték halálukat.A Könyv Magyarul!


Letöltések A tarcali káplán sírhantja ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A tarcali káplán sírhantja ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  256
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  314 gr
  ISBN:
  9789632636795
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2697874 / 1165017  TAGS:
  Online A tarcali káplán sírhantja ebook, könyvet A tarcali káplán sírhantja FB2, Download A tarcali káplán sírhantja PDF , Download A tarcali káplán sírhantja MOBI, Online A tarcali káplán sírhantja könyvet, ingyenes letöltések A tarcali káplán sírhantja IPhone, Online könyvet A tarcali káplán sírhantja PDF, ingyenes A tarcali káplán sírhantja DJVU, ingyenes letöltések A tarcali káplán sírhantja TXT, letöltések A tarcali káplán sírhantja RTF, Online A tarcali káplán sírhantja FB2 , e-könyvet A tarcali káplán sírhantja letöltések TXT, ingyenes A tarcali káplán sírhantja letöltések könyvet, e-könyvet A tarcali káplán sírhantja download MOBI, letöltések A tarcali káplán sírhantja IPad, olvas A tarcali káplán sírhantja MOBI, olvas A tarcali káplán sírhantja DOC, ingyenes A tarcali káplán sírhantja AWZ, Download e-könyvet A tarcali káplán sírhantja iPad , ingyenes A tarcali káplán sírhantja DJVU, Download A tarcali káplán sírhantja e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A tarcali káplán sírhantja DVD, olvas A tarcali káplán sírhantja TXT, Book A tarcali káplán sírhantja letöltések DJVU, A tarcali káplán sírhantja letöltések könyvet ingyenes, A tarcali káplán sírhantja letöltések könyvet pdf ingyenes, A tarcali káplán sírhantja pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A tarcali káplán sírhantja pdf ingyenes, A tarcali káplán sírhantja letöltések könyvet epub ingyenes, A tarcali káplán sírhantja ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply