A Sztálini terror eszközei

Rupert Butler - A Sztálini terror eszközei

A hidegháború hírhedt KGB-je több másik, egyaránt rettegett állambiztonsági szervezet utóda volt, amelyek a szovjet forradalom kezdetén jöttek létre. Ezek közé tartozik a Cseka, az OGPU, az NKVD és az MVD. A sztálini terror eszközei, amely Sztálin brutális módszereit kezdettől fogva széles történelmi kontextusba helyezi, először a cári önkény kegyetlen állambiztonsági intézkedéseit mutatja be Rettegett Iván uralkodásától fogva. A szerző ezt követően a Csekát, az ellenforradalom leverésére létrehozott első, forradalom utáni szervezetet veszi szemügyre, amely olyan kegyetlen eszközöket használt, hogy a bolsevik kormány nem sokkal megalakulása után, 1922-ben feloszlatta a szervezetet.

Sztálin, miután a kommunista párt élére került 1923-ban, az újonnan megalakult OGPU segítségével a kulákok (gazdag parasztok) tömeges deportálásába kezdett. A Sztálini terror eszközei ezt követően azt mutatja be, hogy Sztálin hogyan használta fel az NKVD-t az 1930-as évek tisztogatásaihoz, amikor a szovjet diktátor legtöbb politikai ellenfele a jól ismert kirakatperek áldozata lett: több millió embert tartóztattak le, akiknek az élete a gulagokban (kényszermunkatáborokban) ért véget. Azok is megszámlálhatatlanul sokan voltak, akiket eleve kivégeztek. Ám itt még nem ér véget a titkosrendőrség terrorja: a második világháború után a nácik oldalán harcolt több ezer kozák jutott hasonló sorsra. Sztálin 1953-ban bekövetkezett halálát követően a szovjet titkosrendőrség utolsó megtestesülése, a KGB pedig a szovjet befolyás világméretű terjesztésének szervezetévé vált. A szerző a szovjet titkosrendőrség történetét vázolja fel 1917-től a Szovjetunió felbomlásáig, felvonultatva annak vezetőit és megszámlálhatatlanul sok áldozatát. Az első kézből származó, részletes beszámolók fényt derítenek a Cseka, az OGPU, az NKVD, a Szmers és a KGB brutális és könyörtelen módszereire. A könyv több mint 100 fekete-fehér fotót tartalmaz a fontos személyekről, eseményekről és a szovjet titkosrendőrség terrorjának számos áldozatáról.

A Sztálini terror eszközei érdekesen és érthetően írja le a titkosrendőrség elnyomó uralmát a Szovjetunióban 1917-től az 1990-es évekig.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Sztálini terror eszközei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Sztálini terror eszközei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  192
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  628 gr
  ISBN:
  9789636892500
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2008
  Árukód:
  2198919 / 1051943
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A Sztálini terror eszközei ebook, könyvet A Sztálini terror eszközei FB2, Download A Sztálini terror eszközei PDF , Download A Sztálini terror eszközei MOBI, Online A Sztálini terror eszközei könyvet, ingyenes letöltések A Sztálini terror eszközei IPhone, Online könyvet A Sztálini terror eszközei PDF, ingyenes A Sztálini terror eszközei DJVU, ingyenes letöltések A Sztálini terror eszközei TXT, letöltések A Sztálini terror eszközei RTF, Online A Sztálini terror eszközei FB2 , e-könyvet A Sztálini terror eszközei letöltések TXT, ingyenes A Sztálini terror eszközei letöltések könyvet, e-könyvet A Sztálini terror eszközei download MOBI, letöltések A Sztálini terror eszközei IPad, olvas A Sztálini terror eszközei MOBI, olvas A Sztálini terror eszközei DOC, ingyenes A Sztálini terror eszközei AWZ, Download e-könyvet A Sztálini terror eszközei iPad , ingyenes A Sztálini terror eszközei DJVU, Download A Sztálini terror eszközei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Sztálini terror eszközei DVD, olvas A Sztálini terror eszközei TXT, Book A Sztálini terror eszközei letöltések DJVU, A Sztálini terror eszközei letöltések könyvet ingyenes, A Sztálini terror eszközei letöltések könyvet pdf ingyenes, A Sztálini terror eszközei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Sztálini terror eszközei pdf ingyenes, A Sztálini terror eszközei letöltések könyvet epub ingyenes, A Sztálini terror eszközei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply