A Szombathelyi egyházmegye zsinatai

Bakó Balázs (Összeáll.) - A Szombathelyi egyházmegye zsinatai

Az 1777-ben alapított szombathelyi püspökség történetében három egyházmegyei szinódusra került sor. Az 1821-ben tartott első egyházmegyei gyűlés a jozefinista egyházpolitikával való szakításon túl a társadalom erkölcstelenségével és elvallástalanodásával is szembe akart szállni. Az egyházmegyei gyűlésre az 1822. évi nemzeti zsinatot előkészítő konzultációk részeként került sor: eredményeit – a többi egyházmegye szinódusainak vagy papi gyűléseinek javaslataihoz hasonlóan – felhasználták a nemzeti zsinat határozatainak megfogalmazásakor. Ezt követően csak 1927-ben gyűlt össze az egyházmegye papsága a következő zsinatra, amelynek legfontosabb feladata a trianoni béke után megcsonkított egyházmegye kormányzatának és hitéletének reformja és egy új egyházmegyei törvénykönyv megalkotása volt. Bár a Codex Iuris Canonici tízévenkénti zsinattartást írt elő, a következő évtizedek nem kedveztek a rendelkezés betartásának. Így csak a rendszerváltás után ülhetett össze megint a zsinat 1998-ban. Az időközben jelentősen megváltozott társadalmi környezet és a II. vatikáni zsinat által elindított egyházi reformok miatt ismét elodázhatatlanná vált az egyházmegye megújítása. A kötetben közölt három zsinat dokumentumainak összegyűjtését és elemzését "A magyar katolikus egyház zsinatai és nagygyűlései 1790-2010" című OTKA program keretében Bakó Balázs, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ oktatója végezte el.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Szombathelyi egyházmegye zsinatai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Szombathelyi egyházmegye zsinatai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  488
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  940 gr
  ISBN:
  9789634160601
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2700044 / 1166381
  Series:


  TAGS:
  Online A Szombathelyi egyházmegye zsinatai ebook, könyvet A Szombathelyi egyházmegye zsinatai FB2, Download A Szombathelyi egyházmegye zsinatai PDF , Download A Szombathelyi egyházmegye zsinatai MOBI, Online A Szombathelyi egyházmegye zsinatai könyvet, ingyenes letöltések A Szombathelyi egyházmegye zsinatai IPhone, Online könyvet A Szombathelyi egyházmegye zsinatai PDF, ingyenes A Szombathelyi egyházmegye zsinatai DJVU, ingyenes letöltések A Szombathelyi egyházmegye zsinatai TXT, letöltések A Szombathelyi egyházmegye zsinatai RTF, Online A Szombathelyi egyházmegye zsinatai FB2 , e-könyvet A Szombathelyi egyházmegye zsinatai letöltések TXT, ingyenes A Szombathelyi egyházmegye zsinatai letöltések könyvet, e-könyvet A Szombathelyi egyházmegye zsinatai download MOBI, letöltések A Szombathelyi egyházmegye zsinatai IPad, olvas A Szombathelyi egyházmegye zsinatai MOBI, olvas A Szombathelyi egyházmegye zsinatai DOC, ingyenes A Szombathelyi egyházmegye zsinatai AWZ, Download e-könyvet A Szombathelyi egyházmegye zsinatai iPad , ingyenes A Szombathelyi egyházmegye zsinatai DJVU, Download A Szombathelyi egyházmegye zsinatai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Szombathelyi egyházmegye zsinatai DVD, olvas A Szombathelyi egyházmegye zsinatai TXT, Book A Szombathelyi egyházmegye zsinatai letöltések DJVU, A Szombathelyi egyházmegye zsinatai letöltések könyvet ingyenes, A Szombathelyi egyházmegye zsinatai letöltések könyvet pdf ingyenes, A Szombathelyi egyházmegye zsinatai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Szombathelyi egyházmegye zsinatai pdf ingyenes, A Szombathelyi egyházmegye zsinatai letöltések könyvet epub ingyenes, A Szombathelyi egyházmegye zsinatai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply