A Szent Korona-tan és a legitimizmus


A megjelenő tanulmánykötet a szerző több mint negyven esztendős munkásságából ad ízelítőt. Az írások a Szent Korona-eszme és a legitimizmus témakörében íródtak. A Szent Koronával kapcsolatos gondolatok ugyan több mint ezer esztendőre tekintenek vissza, de a két világháború közötti időszakban sajátosan fontos szerepet kapott a Szent Korona-tan. Így a legitimista gondolatokban is meghatározó jelentőségre tett szert. Az első világháború és a levert forradalmak után az államfői hatalom, a trón betöltésének kérdése éles politikai-közjogi vitákat váltott ki. A legitimista felfogás szerint a Habsburg király és a trónöröklési rend történeti jogfolytonossága biztosíthatja az államberendezkedés stabilitását. Ezzel szemben az ún. szabad királyválasztók – a Habsburgok kizárásával – maguk kívántak királyt választani. Az ebből adódó vitákról, összeütközésekről a kötet tanulmányai igyekeznek számot adni. Külön érdekessége ennek a problémának, hogy mindkét részről történeti érvként a Szent Korona-tant használták fel más-más értelmezéssel. Napjaink közjogi-politikai vitái sem mentesek a históriai díszletektől, így a tanulmánykötet nemcsak hasznos időtöltést biztosíthat, hanem bizonyos eligazítást is adhat a jelenkori eszmék megértéséhez.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Szent Korona-tan és a legitimizmus ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Szent Korona-tan és a legitimizmus ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  hibátlan, olvasatlan példány
  Publisher:
  Gondolat Kiadó
  Number of Pages:
  226
  Kötés:
  karton
  Weight:
  300 gr
  ISBN:
  0359001014821
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  SL#2105195396  TAGS:
  Online A Szent Korona-tan és a legitimizmus ebook, könyvet A Szent Korona-tan és a legitimizmus FB2, Download A Szent Korona-tan és a legitimizmus PDF , Download A Szent Korona-tan és a legitimizmus MOBI, Online A Szent Korona-tan és a legitimizmus könyvet, ingyenes letöltések A Szent Korona-tan és a legitimizmus IPhone, Online könyvet A Szent Korona-tan és a legitimizmus PDF, ingyenes A Szent Korona-tan és a legitimizmus DJVU, ingyenes letöltések A Szent Korona-tan és a legitimizmus TXT, letöltések A Szent Korona-tan és a legitimizmus RTF, Online A Szent Korona-tan és a legitimizmus FB2 , e-könyvet A Szent Korona-tan és a legitimizmus letöltések TXT, ingyenes A Szent Korona-tan és a legitimizmus letöltések könyvet, e-könyvet A Szent Korona-tan és a legitimizmus download MOBI, letöltések A Szent Korona-tan és a legitimizmus IPad, olvas A Szent Korona-tan és a legitimizmus MOBI, olvas A Szent Korona-tan és a legitimizmus DOC, ingyenes A Szent Korona-tan és a legitimizmus AWZ, Download e-könyvet A Szent Korona-tan és a legitimizmus iPad , ingyenes A Szent Korona-tan és a legitimizmus DJVU, Download A Szent Korona-tan és a legitimizmus e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Szent Korona-tan és a legitimizmus DVD, olvas A Szent Korona-tan és a legitimizmus TXT, Book A Szent Korona-tan és a legitimizmus letöltések DJVU, A Szent Korona-tan és a legitimizmus letöltések könyvet ingyenes, A Szent Korona-tan és a legitimizmus letöltések könyvet pdf ingyenes, A Szent Korona-tan és a legitimizmus pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Szent Korona-tan és a legitimizmus pdf ingyenes, A Szent Korona-tan és a legitimizmus letöltések könyvet epub ingyenes, A Szent Korona-tan és a legitimizmus ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply