A szelf analízise

Heinz Kohut - A szelf analízise

Számos, pszichoterápiás segítséget kereső páciens szenved olyan mély önértékelési zavartól, mely benső ürességben, fásultságban, illetve különféle társas és szexuális nehézségekben jelentkezik. Ez a könyv ennek a korábban gyakorta félreismert tünetegyüttesnek – melyet a szerző nárcisztikus személyiségzavarnak nevez – a kialakulásával, megnyilvánulási formáival, illetve kezelésével foglalkozik. A szerző, Heinz Kohut, a pszichoanalízis egyik legnagyobb megújítója; a kötetben foglalt terápiás megközelítésének közreadásával teljesen új fejezetet nyitott az önmagunk lelki folyamatainak megértésén alapuló terápiák történetében. Magyar nyelven, jelen fordítás enged először teljeskörű bepillantást a kohuti szemléletbe, amely alapvetően formálta át a hagyományos pszichoanalízist.
A nárcisztikus páciensek a kezelés folyamán jellegzetes kapcsolatot alakítanak ki a terapeutával. Kohut óta tudjuk, hogy a gyermeki igények megelevenedése a terápiában pozitívan felhasználható tényező a változás folyamatában, ha a terapeuta képes feladni hagyományos, az ilyen szükségleteket hátráltató akadálynak tekintő szemléletét.
A szerző számos részletes klinikai esetet bemutatva szemlélteti a nárcisztikus személyiségzavar pszichopatológiáját, melyet talán a modern ember leggyakoribb lelki rendellenességének tarthatunk. Miközben a pszichoterápia fő tendenciája már jó ideje főként az egyén másokkal kialakított érzelmi kapcsolatainak normális és abnormális vonatkozásainak vizsgálata, a kohuti irányzat visszatalál az emberhez magához: azt vizsgálja, hogyan érez és gondolkodik a személy önmagával kapcsolatban. Nemcsak azt elemzi, milyen szerepet tölt be a nárcizmus a mentális zavarokban, hanem megvilágítja általános jelentőségét az emberi létezésben. A könyv ezért újszerű megközelítésben vizsgálja az önbecsülés és az önbizalom fejlődését és annak megtöréseit, valamint a vezérlő ideálok, a mások érzései és gondolatai iránti empátia, a kezdeményezőkészség, a kreativitás, sőt a bölcsesség és a humorérzék formálódását és torzulásait is.A Könyv Magyarul!


Letöltések A szelf analízise ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A szelf analízise ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  255
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  314 gr
  ISBN:
  9789638611512
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2001
  Commodity code:
  2097701 / 1013561
  Series:


  TAGS:
  Online A szelf analízise ebook, könyvet A szelf analízise FB2, Download A szelf analízise PDF , Download A szelf analízise MOBI, Online A szelf analízise könyvet, ingyenes letöltések A szelf analízise IPhone, Online könyvet A szelf analízise PDF, ingyenes A szelf analízise DJVU, ingyenes letöltések A szelf analízise TXT, letöltések A szelf analízise RTF, Online A szelf analízise FB2 , e-könyvet A szelf analízise letöltések TXT, ingyenes A szelf analízise letöltések könyvet, e-könyvet A szelf analízise download MOBI, letöltések A szelf analízise IPad, olvas A szelf analízise MOBI, olvas A szelf analízise DOC, ingyenes A szelf analízise AWZ, Download e-könyvet A szelf analízise iPad , ingyenes A szelf analízise DJVU, Download A szelf analízise e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A szelf analízise DVD, olvas A szelf analízise TXT, Book A szelf analízise letöltések DJVU, A szelf analízise letöltések könyvet ingyenes, A szelf analízise letöltések könyvet pdf ingyenes, A szelf analízise pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A szelf analízise pdf ingyenes, A szelf analízise letöltések könyvet epub ingyenes, A szelf analízise ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply