A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében

Mózessy Gergely (Összeáll.) - A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében

Az 1918 pünkösdjén életbe léptetett Codex Iuris Canonici előírása szerint tízévenként kellett egyházmegyei zsinatokat rendezni, mivel szükségessé vált az egyházmegyei szokások összehangolása az egyetemes joggyűjteménnyel. E feladatot Magyarországon elsők között végezték el azok az egyházmegyék, amelyek kormányzatát nem terhelte meg a trianoni békekötés után az új határok okozta területi megosztottság: Vác 1921-ben, Veszprém 1923-ban, Székesfehérvár 1924-ben tartotta zsinatát. A három zsinat joganyagának összevetése azt mutatja, hogy a székesfehérvári szabályozás volt a legtömörebb, legszigorúbb megfogalmazású ám egyszersmind a leggyakorlatiasabb is. A második egyházmegyei zsinatot 1934-ben rendezték meg. A papság ekkor már folyamatként tekintett a zsinatra, és a püspök 1942-ben meg is kezdte egy újabb zsinat előkészítő munkálatait, de azt a világháború, majd a magyarországi társadalmi változások meghiúsították. A zsinati dokumentumok válogatását és elemzését A magyar katolikus egyház zsinatai és nagygyűlései 1790-2010 című OTKA-program keretében Mózessy Gergely, a Székesfehérvári egyházmegye levéltárosa és gyűjteményigazgatója végezte el.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  345
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  750 gr
  ISBN:
  9789634160366
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2693271 / 1163024
  Series:


  TAGS:
  Online A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében ebook, könyvet A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében FB2, Download A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében PDF , Download A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében MOBI, Online A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében könyvet, ingyenes letöltések A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében IPhone, Online könyvet A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében PDF, ingyenes A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében DJVU, ingyenes letöltések A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében TXT, letöltések A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében RTF, Online A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében FB2 , e-könyvet A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében letöltések TXT, ingyenes A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében letöltések könyvet, e-könyvet A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében download MOBI, letöltések A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében IPad, olvas A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében MOBI, olvas A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében DOC, ingyenes A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében AWZ, Download e-könyvet A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében iPad , ingyenes A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében DJVU, Download A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében DVD, olvas A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében TXT, Book A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében letöltések DJVU, A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében letöltések könyvet ingyenes, A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében letöltések könyvet pdf ingyenes, A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében pdf ingyenes, A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében letöltések könyvet epub ingyenes, A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply