A százegyedik év

Szálinger Balázs - A százegyedik év

Szálinger Balázs fiatal költő pályája elejétől törekszik a verstörténeti hagyományok megőrzésére és megújítására, különösen a verses epika terén. Első ilyen költői vállalkozása egy vígeposz volt: a Zalai Passió. Ez a szemtelen, és fergeteges humorral átszőtt kötete még 2000-ben jelent meg Erdélyben, és nagy sikere ellenére hozzáférhetetlen a hazai olvasóközönség számára. Majd következett az istenek és emberek harcáról szóló eposz, A sík, ez a monumentális történelmi látomás, mely többek közt Vörösmarty Mihály A Rom és Madách Imre Az ember tragédiája című alkotásaival mutat rokonságot: emberiségköltemény, melyben az Isten és az Ördög harca dúl az ember lelkéért.

A százegyedik év a szerző új verses regénye, mely 2007-ben játszódik Budapest egyik kerületében, de történései megeshettek volna bárhol Magyarországon. Ez a közéleti szatíra egy tehetséges fiatal újságíró, majd városházi szóvivő, bizonyos Hahóthy életének szűk egy évét meséli el a felemelkedéstől a bukásig. Az időmértékes verselés hibátlan használata, a beszélőnevek alkalmazása, a verselés élőbeszédszerű ritmusa teszik csillogóvá és korszerűvé Szálinger Balázs epikájának legújabb darabját.

A százegyedik év című kötet egybegyűjti mindhárom művet, hogy megjelenésükkel az olvasó szemtanújává váljon a magyar epikus költészet megújulásának.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A százegyedik év ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A százegyedik év ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  202
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  320 gr
  ISBN:
  9789631426465
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2147951 / 1032209  TAGS:
  Online A százegyedik év ebook, könyvet A százegyedik év FB2, Download A százegyedik év PDF , Download A százegyedik év MOBI, Online A százegyedik év könyvet, ingyenes letöltések A százegyedik év IPhone, Online könyvet A százegyedik év PDF, ingyenes A százegyedik év DJVU, ingyenes letöltések A százegyedik év TXT, letöltések A százegyedik év RTF, Online A százegyedik év FB2 , e-könyvet A százegyedik év letöltések TXT, ingyenes A százegyedik év letöltések könyvet, e-könyvet A százegyedik év download MOBI, letöltések A százegyedik év IPad, olvas A százegyedik év MOBI, olvas A százegyedik év DOC, ingyenes A százegyedik év AWZ, Download e-könyvet A százegyedik év iPad , ingyenes A százegyedik év DJVU, Download A százegyedik év e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A százegyedik év DVD, olvas A százegyedik év TXT, Book A százegyedik év letöltések DJVU, A százegyedik év letöltések könyvet ingyenes, A százegyedik év letöltések könyvet pdf ingyenes, A százegyedik év pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A százegyedik év pdf ingyenes, A százegyedik év letöltések könyvet epub ingyenes, A százegyedik év ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply