A számítógépem – PC hardver


A könyvet kezdő vagy hardverismeretekkel már rendelkező idősebbeknek ajánljuk.

Főbb témakörök:
Alaplap és rendszereszközök
Processzor
Memória
Mágneses háttértárak
Optikai háttértárak
Videokártya és monitor
Beviteli és kiviteli eszközök
Interaktív eszközök
Vezeték nélküli kapcsolatok

A könyv a személyi számítógép hardverével foglalkozik.
Az 1. fejezetben röviden összefoglaljuk a számítás alapjait. Áttekintjük, hogyan működik a számítógép, milyen részekből áll a PC, milyen eszközökkel bővíthető, és megismerkedünk néhány gyakran használt számítástechnikai szakkifejezéssel is.
A 2. fejezet témája az alaplap és a rendszereszközök. Sorra vesszük az alaplap összetevőit, foglalatait, csatlakozóit és alaplapi vezérlőit. Foglalkozunk még a PC-sínrendszerrel, a BIOS-szal, és kitérünk a rendszererőforrásokra is.
A 3. fejezet a processzorokkal foglalkozik. A fi zikai jellemzők és az architektúra megismerése után röviden ismertetjük a processzorcsaládok fejlődését.
A 4. fejezet a memóriákról szól. Megismerkedünk a ROM- és RAM-elemek részleteivel, kitérünk a fl ash memóriára, részletesen tárgyaljuk a dinamikus RAM-típusokat is. Egy-egy alfejezet taglalja a hibaellenőrzés, a virtuális memória és a gyorsítótár működését.
Az 5. fejezetet a mágneses elven működő háttértáraknak szenteljük. Az adatrögzítési eljárások után a már félig elavult hajlékonylemezzel foglalkozunk. Az merevlemez-adathordozó és -meghajtó tárgyalása után részletesen foglalkozunk az interfészekkel, a S.M.A.R.T. képességgel és a RAID szervezésű merevlemezrendszerekkel, a FAT állományrendszer szerkezetével.
A 6. fejezet az optikai elven működő háttértárakat mutatja be. Ismertetjük az audio-CD-t (CD-DA), a számítógépes CD típusait és a DVD egyes fajtáit.
A 7. fejezet a megjelenítéssel, azaz a videokártyával és a monitorral foglalkozik. A hagyományos CRT-, az LCD- és a plazmakijelző működési elvével és tulajdonságaival ismerkedhet meg az Olvasó. Az utolsó két fejezetben a perifériák ismertetése található.
A 8. fejezetben a billentyűzet, az egér, a botkormány, a digitalizáló tábla és a lapolvasó, valamint a nyomtatók és a rajzgép kerül ismertetésre.
A 9. fejezet az interaktív eszközök közül a hangkártyát, a hálózati kártyát és a modemet taglalja. A vezeték nélküli kapcsolatok közül a Wi-Fi és a Bluetooth felületeket ismertetjük.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A számítógépem – PC hardver ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A számítógépem – PC hardver ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  jó állapotú antikvár könyv
  Publisher:
  Panem Kft.
  Number of Pages:
  250
  Kötés:
  papír / puha kötés
  Weight:
  300 gr
  ISBN:
  0489004167177
  Year of publication:
  2007
  Commodity code:
  SL#2105194455  TAGS:
  Online A számítógépem – PC hardver ebook, könyvet A számítógépem – PC hardver FB2, Download A számítógépem – PC hardver PDF , Download A számítógépem – PC hardver MOBI, Online A számítógépem – PC hardver könyvet, ingyenes letöltések A számítógépem – PC hardver IPhone, Online könyvet A számítógépem – PC hardver PDF, ingyenes A számítógépem – PC hardver DJVU, ingyenes letöltések A számítógépem – PC hardver TXT, letöltések A számítógépem – PC hardver RTF, Online A számítógépem – PC hardver FB2 , e-könyvet A számítógépem – PC hardver letöltések TXT, ingyenes A számítógépem – PC hardver letöltések könyvet, e-könyvet A számítógépem – PC hardver download MOBI, letöltések A számítógépem – PC hardver IPad, olvas A számítógépem – PC hardver MOBI, olvas A számítógépem – PC hardver DOC, ingyenes A számítógépem – PC hardver AWZ, Download e-könyvet A számítógépem – PC hardver iPad , ingyenes A számítógépem – PC hardver DJVU, Download A számítógépem – PC hardver e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A számítógépem – PC hardver DVD, olvas A számítógépem – PC hardver TXT, Book A számítógépem – PC hardver letöltések DJVU, A számítógépem – PC hardver letöltések könyvet ingyenes, A számítógépem – PC hardver letöltések könyvet pdf ingyenes, A számítógépem – PC hardver pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A számítógépem – PC hardver pdf ingyenes, A számítógépem – PC hardver letöltések könyvet epub ingyenes, A számítógépem – PC hardver ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply