A szabadság keze munkája


„Miután elolvastam számtalan, az akaratszabadságnak szentelt írást, és igencsak megkínlódtam velük, egy szép nap mind félretoltam oket, és megkérdeztem magamtól: voltaképp mi is érdekelt téged ebben a dologban? Meg: mit gondolsz, mi is az ebben a tárgyban, hogy valamit megérteni? Ez a könyv abból a kísérletből született, hogy ezeket a kérdéseket megválaszoljam a magam számára.
Ez a könyv pontos könyv szeretne lenni, és olyan könyv egyben, amelyik a filozófiai pontosságon is eltűnődik. Ugyanakkor nem szerettem volna akadémikus könyvet írni, nehézkes könyvet, amely végigvonszolja az olvasót a szakirodalom csataterein. Nem más szerzők írásairól szerettem volna beszélni, egyszerűen csak jelenségekről és gondolatokról. (…)
S még egy célom volt: kétségbeejtően bonyolult témámról egyszerűen akartam írni, akadálytalanul gördülő nyelven, amely bátran fütyülhet a fölösleges idegen szavakra és a filozófuszsargonra. Fölszabadító tapasztalat volt látnom: megy!”

Peter Bieri (1944) svájci filozófia-professzor és regényíró a filozófiatörténet egyik legtöbbet vitatott kérdését, a szabad akarat mibenlétét vizsgálja ebben a könyvben. Módszeres, szigorúan logikus felépítésű vizsgálódása során mintegy sarokba szorítja a szabad akaratot és kényszeríti rá, hogy leleplezze magát az olvasó előtt, méghozzá úgy, hogy a könyv stílusa végig megőrzi a fent idézett előszóban ígért szépírói könnyedséget. Bieri segít megismerni a gondolkodás fölszabadító és minden látszólagos akadályt legyőző erejét – mert ezzel az erővel szerinte nemcsak a filozófusoknak, hanem minden embernek élnie kell.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A szabadság keze munkája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A szabadság keze munkája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  520
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  480 gr
  ISBN:
  9630780143
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2006
  Árukód:
  2102847 / 1119458
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A szabadság keze munkája ebook, könyvet A szabadság keze munkája FB2, Download A szabadság keze munkája PDF , Download A szabadság keze munkája MOBI, Online A szabadság keze munkája könyvet, ingyenes letöltések A szabadság keze munkája IPhone, Online könyvet A szabadság keze munkája PDF, ingyenes A szabadság keze munkája DJVU, ingyenes letöltések A szabadság keze munkája TXT, letöltések A szabadság keze munkája RTF, Online A szabadság keze munkája FB2 , e-könyvet A szabadság keze munkája letöltések TXT, ingyenes A szabadság keze munkája letöltések könyvet, e-könyvet A szabadság keze munkája download MOBI, letöltések A szabadság keze munkája IPad, olvas A szabadság keze munkája MOBI, olvas A szabadság keze munkája DOC, ingyenes A szabadság keze munkája AWZ, Download e-könyvet A szabadság keze munkája iPad , ingyenes A szabadság keze munkája DJVU, Download A szabadság keze munkája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A szabadság keze munkája DVD, olvas A szabadság keze munkája TXT, Book A szabadság keze munkája letöltések DJVU, A szabadság keze munkája letöltések könyvet ingyenes, A szabadság keze munkája letöltések könyvet pdf ingyenes, A szabadság keze munkája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A szabadság keze munkája pdf ingyenes, A szabadság keze munkája letöltések könyvet epub ingyenes, A szabadság keze munkája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply