A sport kultúrtörténete

Wolfgang Behringer - A sport kultúrtörténete

Kr. e. 776-ban rendezték meg az első pánhellén játékokat Olümpiában, akkora sikert aratva ezzel, hogy Kr. u. 393-ig, a játékok betiltásáig követték egymást a rendezvények. De vajon miért tiltották be őket? És azután hogyan és miért elevenítették fel 1500 évvel később, és miért játékról beszélünk, nem pedig sportról?
A könyv újfajta módon nyújt betekintést a sport történetébe. Az ifjú V. Károly császárt például szenvedélyes teniszezőként mutatja be, az angol VIII. Henriket fanatikus sportrajongóként, a modern fizika megalapítóját, Isaac Newtont pedig aktív bokszolóként. Megtudhatjuk, hogy a reneszánsz kultúra hozta magával a nagy sportlétesítmények építését, ugyanis a Mediciek Firenzéjében a calcio, azaz a labdarúgás nézők tízezreit vonta bűvkörébe.
Szórakoztatóan és egyszersmind történelmileg megalapozottan tárgyal a szerző olyan kérdéseket, hogy mi is a sport valójában. Miért tartozik bele a toronyugrás, a zsákban futás meg miért nem? Mi a helyzet a bikaviadalokkal vagy a motorsporttal? Hogyan tett szert a labdarúgás akkora népszerűségre, és hogyan hat egymásra a sport és a politika? Egy bizonyos: a sport kultúrtörténete nem csak a sportrajongókat fogja lebilincselni.
A szerző, Wolfgang Behringer (sz. 1956), a Saar-vidéki Egyetem történészprofesszora a magyar olvasóközönség előtt már jól ismert. A Corvina Kiadónál 2010-ben jelent meg előző nagy sikerű műve: A klíma kultúrtörténete.A Könyv Magyarul!


Letöltések A sport kultúrtörténete ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A sport kultúrtörténete ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  513
  Borító:
  FLEXI
  Súly:
  574 gr
  ISBN:
  9789631362350
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2553723 / 1124150
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A sport kultúrtörténete ebook, könyvet A sport kultúrtörténete FB2, Download A sport kultúrtörténete PDF , Download A sport kultúrtörténete MOBI, Online A sport kultúrtörténete könyvet, ingyenes letöltések A sport kultúrtörténete IPhone, Online könyvet A sport kultúrtörténete PDF, ingyenes A sport kultúrtörténete DJVU, ingyenes letöltések A sport kultúrtörténete TXT, letöltések A sport kultúrtörténete RTF, Online A sport kultúrtörténete FB2 , e-könyvet A sport kultúrtörténete letöltések TXT, ingyenes A sport kultúrtörténete letöltések könyvet, e-könyvet A sport kultúrtörténete download MOBI, letöltések A sport kultúrtörténete IPad, olvas A sport kultúrtörténete MOBI, olvas A sport kultúrtörténete DOC, ingyenes A sport kultúrtörténete AWZ, Download e-könyvet A sport kultúrtörténete iPad , ingyenes A sport kultúrtörténete DJVU, Download A sport kultúrtörténete e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A sport kultúrtörténete DVD, olvas A sport kultúrtörténete TXT, Book A sport kultúrtörténete letöltések DJVU, A sport kultúrtörténete letöltések könyvet ingyenes, A sport kultúrtörténete letöltések könyvet pdf ingyenes, A sport kultúrtörténete pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A sport kultúrtörténete pdf ingyenes, A sport kultúrtörténete letöltések könyvet epub ingyenes, A sport kultúrtörténete ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply