A sóvárgás birodalma

Kenéz Ferenc - A sóvárgás birodalma

Kenéz Ferenc József Attila-díjas költő a második Forrás-nemzedékhez tartozik. Költői in­dulása a 60-70-es évekre esik, amikor a romániai liberalizáció, az ún. nyitás követ­kez­mé­nye­ként, a magyarság újra megpróbálkozhatott nemzeti identitásának megerő­sítésével és tuda­tosí­tásával. Ehhez intézményi segítséget is kapott: az írók leginkább a Kriterion Könyvkiadótól. Ez a nyitás nem tartott sokáig, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a dik­tatúrának egyáltalán nincs ínyére a magyar kulturális élet fejlődése, még kevésbé annak támogatása. Kenéz nemzedéktársaihoz (Király László, Magyari Lajos, Farkas Árpád, Markó Béla, Bogdán László, Ferenczes István) hasonlóan keresi a választ, de legalábbis kérdéseket fogalmaz meg a kisebbségi lét nem annyira társadalomtudományi hanem saját bőrén tapasztalt testi-lelki nyomorúságaival kapcsolatban. Végül is ez Kenéz vershelyzeteinek alap­köve, valamint a nem­zedéktársaihoz való kötődés és a közösségi érzés meghatározása. Az egyes szám első személyt, az én -t (én szólok) gyakran felváltja a többes: a mi és a ti. A hatalom azon­ban gondoskodott arról, hogy a kis közösségekből legjobb esetben is csak baráti társa­ságok váljanak, nélkülözve az igazi nemcsak az írótársakat, hanem az olvasókö­zön­séget is átfogó közösségi fórumot. Ha szabad így fogalmazni: védőbástyákból eldugott kapus­szobák, netán kocsmai asztalok, olykor a harcostársakból ivócimborák lettek, közösségi érzésből szorongató magány. Elkezdődött az el- és kivándorlás, ürügyként legtöbbször a gyereket vagy valamilyen itthon kezelhetetlen betegséget említve. Az itt maradottak pedig csak nyugtázták: ő is, meg ő is, meg ő is… Kenéz 1989-ben költözött Budapestre. A jelen kötet verseket, Áttelepedési napló-t és a szerzővel készült interjúkat (Gálfalvi György, 1976; Lászlóffí Aladár, 1986; Cseke Gábor, 2006; Ferenczes István, 2014) tartalmaz. Őszinte vallomás, ezenkívül pedig mintegy összegzése a szerző befutott irodalmi pályájának.A Könyv Magyarul!


Letöltések A sóvárgás birodalma ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A sóvárgás birodalma ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  336
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  400 gr
  ISBN:
  9789736653926
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2656206 / 1153725  TAGS:
  Online A sóvárgás birodalma ebook, könyvet A sóvárgás birodalma FB2, Download A sóvárgás birodalma PDF , Download A sóvárgás birodalma MOBI, Online A sóvárgás birodalma könyvet, ingyenes letöltések A sóvárgás birodalma IPhone, Online könyvet A sóvárgás birodalma PDF, ingyenes A sóvárgás birodalma DJVU, ingyenes letöltések A sóvárgás birodalma TXT, letöltések A sóvárgás birodalma RTF, Online A sóvárgás birodalma FB2 , e-könyvet A sóvárgás birodalma letöltések TXT, ingyenes A sóvárgás birodalma letöltések könyvet, e-könyvet A sóvárgás birodalma download MOBI, letöltések A sóvárgás birodalma IPad, olvas A sóvárgás birodalma MOBI, olvas A sóvárgás birodalma DOC, ingyenes A sóvárgás birodalma AWZ, Download e-könyvet A sóvárgás birodalma iPad , ingyenes A sóvárgás birodalma DJVU, Download A sóvárgás birodalma e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A sóvárgás birodalma DVD, olvas A sóvárgás birodalma TXT, Book A sóvárgás birodalma letöltések DJVU, A sóvárgás birodalma letöltések könyvet ingyenes, A sóvárgás birodalma letöltések könyvet pdf ingyenes, A sóvárgás birodalma pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A sóvárgás birodalma pdf ingyenes, A sóvárgás birodalma letöltések könyvet epub ingyenes, A sóvárgás birodalma ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply