A sötétség balkeze

Ursula K. Le Guin - A sötétség balkeze

A nyolcvan tagból álló világszövetség, az Ekumen küldötte, Ai azzal a szándékkal száll le a Gethen (Tél) bolygón, hogy az itt élőket megnyerje a közösség ügyének. Hamarosan hatalmi harcok játékszerévé válik: börtönbe kerül, menekülnie kell a végtelennek tetsző jégmezőn át. S közben útitársán keresztül mélyen megismeri az itteni emberek érzéseit, gondolatait. Gethen bolygón nincsenek férfiak és nők, az emberek életük nagy részében aszexuálisak, ám egy bizonyos időszak során ez a kemmer nemileg aktívvá válnak: hogy éppen férfiként vagy nőként, azt sohasem lehet előre tudni. A földi civilizációhoz képest az itteni világ a férfi- és női elem egységéből fakadóan kevésbé agresszív: vannak ugyan konfliktusok és kisebb összetűzések, de egyelőre nem viselnek totális háborúkat. Ait perverznek tartják, aki folyamatosan kemmerben van, így kevesen hisznek neki

URSULA K. LE GUIN (1929) amerikai írónő hosszú pályafutása során számos műfajban alkotott; legsikeresebbek a sci-fi és fantasy-regényei. Ezekben a műfajokban több alkalommal elnyerte szinte az összes jelentős amerikai és nemzetközi díjat (Hugo, Nebula, Locus, World Fantasy). 2014-ben az Egyesült Államok Nemzeti Könyvdíjával tüntették ki. A sötétség balkeze 1969-ben jelent meg először; 1987-ben a Locus sci-fi és fantasy magazin szavazásán minden idők második legjobb SF regényének ítélték az olvasók. A könyv azóta igazi klasszikussá érett

Le Guin Tolkiennél is többet tett azért, hogy a fantasyt a magasirodalom régiójába emelje.
Harold Bloom
A Könyv Magyarul!


Letöltések A sötétség balkeze ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A sötétség balkeze ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  360
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  540 gr
  ISBN:
  9789634052210
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2640303 / 1150033
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A sötétség balkeze ebook, könyvet A sötétség balkeze FB2, Download A sötétség balkeze PDF , Download A sötétség balkeze MOBI, Online A sötétség balkeze könyvet, ingyenes letöltések A sötétség balkeze IPhone, Online könyvet A sötétség balkeze PDF, ingyenes A sötétség balkeze DJVU, ingyenes letöltések A sötétség balkeze TXT, letöltések A sötétség balkeze RTF, Online A sötétség balkeze FB2 , e-könyvet A sötétség balkeze letöltések TXT, ingyenes A sötétség balkeze letöltések könyvet, e-könyvet A sötétség balkeze download MOBI, letöltések A sötétség balkeze IPad, olvas A sötétség balkeze MOBI, olvas A sötétség balkeze DOC, ingyenes A sötétség balkeze AWZ, Download e-könyvet A sötétség balkeze iPad , ingyenes A sötétség balkeze DJVU, Download A sötétség balkeze e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A sötétség balkeze DVD, olvas A sötétség balkeze TXT, Book A sötétség balkeze letöltések DJVU, A sötétség balkeze letöltések könyvet ingyenes, A sötétség balkeze letöltések könyvet pdf ingyenes, A sötétség balkeze pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A sötétség balkeze pdf ingyenes, A sötétség balkeze letöltések könyvet epub ingyenes, A sötétség balkeze ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply