A romani nyelv alapjai


Dr. Janurik Tamás magyar és összehasonlító nyelvész, a Kecskeméti Főiskola professor emeritusa, a nyelvtudományok kandidátusa, különböző európai nyelvek kutatója. A romani nyelvet (illetve annak standardizált nyelvi változatát, a lovárit) évek óta tanítja a főiskolán.

A romani nyelv alapjai a könyvpiacon fellelhető tankönyvekkel ellentétben nem nyelvkönyv, hanem a romani nyelv tanulásához kisegítő háttérismereteket nyújtó segédkönyv.
A könyv a hangkészletről szóló fejezetben a romani hangállomány mellett a szavak ragozása során létrejövő hangváltozásokat is teljes, táblázatszerű formában mutatja be.
A szókészleti rész a szótanuláshoz kíván hathatós segítséget nyújtani, a romani nyelv 1410 motiválatlan (azaz memoriterként megtanulandó) alapszavát szótározza, valamint az ezekből alkotható képzett és összetett származékszavak szóalkotási módjait is szótárszerűen tárgyalja, megkönnyítve ezzel az azonos szótípusba tartozó szóalakok jobb felismerését.
A nyelvtani elemek című rész elsősorban azokra a nyelvi jelenségekre koncentrál, amelyek a rendkívül logikus romani nyelvtani rendszerben a nyelvet tanulók számára mégis némi nehézséget okozhatnak: ilyen a (hímnemű és nőnemű) főnevek többes számának alakulása, valamint az igék múlt idejű alakjainak rendkívül változatos – azonban világos, jól áttekinthető logikai rendszert alkotó – időjelekkel való ellátása. A romani igék biztonságos használatának alapfeltétele a jelen idejű és múlt idejű igetövek alapos ismerete. A hatféle igetípust tovább rendszerező huszonnyolc igeragozási táblázat ennek elérését kívánja elősegíteni.

Mert minden nyelvtudás alapja a biztos nyelvtani háttér!
A Könyv Magyarul!


Letöltések A romani nyelv alapjai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A romani nyelv alapjai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  134
  Cover:
  PAPERBACK
  Weight:
  170 gr
  ISBN:
  9789639934702
  Language:
  LOVARI
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2693229 / 1162981  TAGS:
  Online A romani nyelv alapjai ebook, könyvet A romani nyelv alapjai FB2, Download A romani nyelv alapjai PDF , Download A romani nyelv alapjai MOBI, Online A romani nyelv alapjai könyvet, ingyenes letöltések A romani nyelv alapjai IPhone, Online könyvet A romani nyelv alapjai PDF, ingyenes A romani nyelv alapjai DJVU, ingyenes letöltések A romani nyelv alapjai TXT, letöltések A romani nyelv alapjai RTF, Online A romani nyelv alapjai FB2 , e-könyvet A romani nyelv alapjai letöltések TXT, ingyenes A romani nyelv alapjai letöltések könyvet, e-könyvet A romani nyelv alapjai download MOBI, letöltések A romani nyelv alapjai IPad, olvas A romani nyelv alapjai MOBI, olvas A romani nyelv alapjai DOC, ingyenes A romani nyelv alapjai AWZ, Download e-könyvet A romani nyelv alapjai iPad , ingyenes A romani nyelv alapjai DJVU, Download A romani nyelv alapjai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A romani nyelv alapjai DVD, olvas A romani nyelv alapjai TXT, Book A romani nyelv alapjai letöltések DJVU, A romani nyelv alapjai letöltések könyvet ingyenes, A romani nyelv alapjai letöltések könyvet pdf ingyenes, A romani nyelv alapjai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A romani nyelv alapjai pdf ingyenes, A romani nyelv alapjai letöltések könyvet epub ingyenes, A romani nyelv alapjai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply