A rendtartó székely falu

 - A rendtartó székely falu

A székely faluközösség emlékirataként nyújtjuk át ezt a kötetet az olvasónak. Lapjain egy elsüllyedt, a múltba veszett, de a székelyekben és tágabban Kelet-Európa népeiben mind a mai napiglan élő világról vallatjuk forrásainkat: a falujegyzőkönyveket. A falujegyzőkönyv az eddig legsűrűbb homály borította paraszti mindennapoknak a naplója; olyan még kiaknázatlan írásbeli emléke a múltnak, amelyben a határőrkatona, a szabad székely vagy a jobbágy saját kezűleg örökíti meg értelmes rendre törekvő életét; olyan krónika, amelyből egységgé forrottan lép elénk a paraszti élet alapsejtje, ősi intézménye, a falu és egyedeiben, egyéni vonásokkal megrajzoltan a nép, amelyről a múltban sokszor szólottunk úgy, mint ahogyan a fákról szoktunk: csupáncsak erdőt emlegetve. (Imreh István)A Könyv Magyarul!


Letöltések A rendtartó székely falu ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A rendtartó székely falu ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  13 x 20 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  339
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1973
  Árukód:
  6146516 / 5146108
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A rendtartó székely falu ebook, könyvet A rendtartó székely falu FB2, Download A rendtartó székely falu PDF , Download A rendtartó székely falu MOBI, Online A rendtartó székely falu könyvet, ingyenes letöltések A rendtartó székely falu IPhone, Online könyvet A rendtartó székely falu PDF, ingyenes A rendtartó székely falu DJVU, ingyenes letöltések A rendtartó székely falu TXT, letöltések A rendtartó székely falu RTF, Online A rendtartó székely falu FB2 , e-könyvet A rendtartó székely falu letöltések TXT, ingyenes A rendtartó székely falu letöltések könyvet, e-könyvet A rendtartó székely falu download MOBI, letöltések A rendtartó székely falu IPad, olvas A rendtartó székely falu MOBI, olvas A rendtartó székely falu DOC, ingyenes A rendtartó székely falu AWZ, Download e-könyvet A rendtartó székely falu iPad , ingyenes A rendtartó székely falu DJVU, Download A rendtartó székely falu e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A rendtartó székely falu DVD, olvas A rendtartó székely falu TXT, Book A rendtartó székely falu letöltések DJVU, A rendtartó székely falu letöltések könyvet ingyenes, A rendtartó székely falu letöltések könyvet pdf ingyenes, A rendtartó székely falu pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A rendtartó székely falu pdf ingyenes, A rendtartó székely falu letöltések könyvet epub ingyenes, A rendtartó székely falu ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply