A regény és az élet

Rónay György - A regény és az élet

Regény az élet írta Eötvös József. Ami áll az élet regényére, áll a regényekben élő életre is. E szavakkal kezdi Rónay György könyvét, melyben harminckét író ötvenhárom művén keresztül Eötvös Józseftől a Nyugat második nemzedékéig bevezeti az olvasót a magyar regényirodalomba, bemutatja a regény és az élet szerves kapcsolatát, a regény és a társadalom viszonyát, s a magyarság regényirodalomban tükröződő életét. A könyv, bár nem törekszik teljességre, mégis a magyar regénytörténet reprezentatív illusztrációja. Elsősorban azokról a művekről olvashatunk benne, amelyek különösen jellemzők egy korra, s amelyek a magyar regénytörténet egy-egy fontos állomását jelzik. Ezek mindegyike ma is élő, időszerű érték vagy ha nem, azzá kell tennünk. S mert a magyar regényirodalomról van szó, módszere némileg más, mintha tőlünk időben és térben távolabb álló irodalmakkal foglalkozna. Az irodalom a nemzet életének tükre és vallomása; a magyarság számára a magyar irodalom divatos szóval, de nem a divatos értelemben egzisztenciális fontosságú.A Könyv Magyarul!


Letöltések A regény és az élet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A regény és az élet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.8 x 18.8 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  481
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9631403637
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1985
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A regény és az élet ebook, könyvet A regény és az élet FB2, Download A regény és az élet PDF , Download A regény és az élet MOBI, Online A regény és az élet könyvet, ingyenes letöltések A regény és az élet IPhone, Online könyvet A regény és az élet PDF, ingyenes A regény és az élet DJVU, ingyenes letöltések A regény és az élet TXT, letöltések A regény és az élet RTF, Online A regény és az élet FB2 , e-könyvet A regény és az élet letöltések TXT, ingyenes A regény és az élet letöltések könyvet, e-könyvet A regény és az élet download MOBI, letöltések A regény és az élet IPad, olvas A regény és az élet MOBI, olvas A regény és az élet DOC, ingyenes A regény és az élet AWZ, Download e-könyvet A regény és az élet iPad , ingyenes A regény és az élet DJVU, Download A regény és az élet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A regény és az élet DVD, olvas A regény és az élet TXT, Book A regény és az élet letöltések DJVU, A regény és az élet letöltések könyvet ingyenes, A regény és az élet letöltések könyvet pdf ingyenes, A regény és az élet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A regény és az élet pdf ingyenes, A regény és az élet letöltések könyvet epub ingyenes, A regény és az élet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply