A reformáció története

Diarmaid Macculloch - A reformáció története

Diarmaid MacCulloch az Oxfordi Egyetem egyháztörténeti professzora, a Brit Akadémia és a Királyi Történelmi Társaság tagja. Több könyvet publikált a Tudor-korról és a kereszténység történetéről. E kötete 2003-ban elnyerte a Wolfson-díjat, 2004-ben a Brit Akadémia Díját, 2005-ben pedig az Amerikai Könyvkritikusok Országos Körének díját is.

Művében a reformáció és az ellenreformáció történetét mutatja be, de olyan átfogó képet vázolva fel, hogy könyvét nyugodtan nevezhetnénk Európa történetének a hosszú tizenhatodik században, az 1490 és 1618 közötti időszakban. Sőt egészen az 1700 körüli fordulópontig követi a reformáció történetét, összegző fejezetei pedig máig tartó hatását is felmérik. Maga Luther csak az első száz oldal után jelenik meg, MacCullochnak tehát alkalma nyílik a késő középkori vallási és teológiai problémák alapos ismertetésére is. Ez a könyv elsősorban vallástörténeti mű lenne de mivel a vallástörténet e korban szorosan összekapcsolódott a politikatörténettel, társadalomtörténettel és kultúrtörténettel, talán nincs is olyan eleme a 16. századi történelemnek, amelyet ne világítana meg. A szerző figyelme egyáltalán nem korlátozódik Nyugat-Európára: az index a Magyarországgal és Erdéllyel kapcsolatos helyeket többtucatnyi oldalszámmal jelzi! Igazi, átfogó Európa-történet ez, nem csak a nyugati nagyhatalmak története. Dávid Ferenc ugyanúgy felbukkan benne, mint a Bethlenek és a Báthoryak.

MacCulloch könyve igen olvasmányos, a szerző kiváló stílusban, rendkívül szellemesen ír. Színvonalas és érdekes a képanyag is: majdnem ötven fekete-fehér kép és ábra egészíti ki a szöveget, s a szerző valamennyit alaposan elemzi. Az első kép éppen egy 14. századi templom oszlopfője, amelyet egy pucér emberi hátsó formájára faragtak ki MacCulloch ennek ismertetésével vázolja fel a középkori társadalmak sajátos vallási mentalitását. A mű rendkívül érthetően ismertet olyan bonyolult teológiai dilemmákat, amelyeket még magyar nyelvű könyvekből sem könnyű megérteni, s emlékezetes portrékat fest a korszak szellemóriásairól, Erasmustól Lutheren és Kálvinon át Loyola Ignácig. Mindenről saját véleménye van, melyet határozottan fejt ki és igen meggyőzően ad elő.

Ez a kiváló monográfia nagy segítséget nyújthat az egyetemi és középiskolai oktatás számára is. – (Hahner Péter)

Fordította és a tájékoztató lapalji jegyzeteket írta Varga Benjámin.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A reformáció története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A reformáció története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  1256
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  1720 gr
  ISBN:
  9789630792813
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2011
  Árukód:
  2222398 / 1078306
  Fordító:


  TAGS:
  Online A reformáció története ebook, könyvet A reformáció története FB2, Download A reformáció története PDF , Download A reformáció története MOBI, Online A reformáció története könyvet, ingyenes letöltések A reformáció története IPhone, Online könyvet A reformáció története PDF, ingyenes A reformáció története DJVU, ingyenes letöltések A reformáció története TXT, letöltések A reformáció története RTF, Online A reformáció története FB2 , e-könyvet A reformáció története letöltések TXT, ingyenes A reformáció története letöltések könyvet, e-könyvet A reformáció története download MOBI, letöltések A reformáció története IPad, olvas A reformáció története MOBI, olvas A reformáció története DOC, ingyenes A reformáció története AWZ, Download e-könyvet A reformáció története iPad , ingyenes A reformáció története DJVU, Download A reformáció története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A reformáció története DVD, olvas A reformáció története TXT, Book A reformáció története letöltések DJVU, A reformáció története letöltések könyvet ingyenes, A reformáció története letöltések könyvet pdf ingyenes, A reformáció története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A reformáció története pdf ingyenes, A reformáció története letöltések könyvet epub ingyenes, A reformáció története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply