A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában


Zarándy A. Gáspár volt az első, aki jelen munka témakörével foglalkozott: a Turul 1903-as évfolyamában a Rákóczi utódokat próbálta feltérképezni több-kevesebb sikerrel. Mivel II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem ága hamarosan elenyészett, a Rákóczi utódok egyedül nővérének, Rákóczi Julianna grófnőnek leszármazottjaiban élnek. A leszármazás két fő vonalon vezethető: az I. Fővonal, az ún. Aspremont-Erdődy, és a II. Fővonal az ún. Aspremont-Wolkenstein. Jelen munka szerzője ezeken belül az eddig fel nem tárt ágakat is kutatta, valamint az eltelt 100 esztendő változásait követi az újabb nemzedékekkel. Összességében mintegy 1300 utódot sikerült összegyűjteni. A leszármazottak zöme magyar és német család, de más európai népek is képviseltetik magukat, így például angol (Garfield), cseh (Nadherny-Borutin), francia (Orens), horvát (Draskovich), lengyel (Czarkowska Golejewska), olasz (Ferri), spanyol (Hoyos), svéd (Lilliestierna), szlovák (Kubinec), ukrán, (Kirpicsenko) zsidó (Neuman) és egyebek. A leszármazottak között van számos első és második világháborús hősi halott, püspök (gr. Batthyány Vilmos nyitrai és gr. Széchenyi Miklós győri), miniszter (gr. Batthyány Tivadar), festőművész (gr. Széchenyi Péter), operaénekes (Zempléni Mária) és zongoraművész (Varasdy Emmi) is. Mivel a leszármazottak csaknem teljes egészében fel vannak tárva, a családfa-értékeléssel méltán hasznosíthatja azt a genetika tudománya is: követhető a férfiak és nők aránya, átlagos életkora, stb. A Rákóczi utódokban pl. feltűnően sok az ikerszülések száma (összesen huszonnyolc ikerpár). A kötetben illusztrációként ezúttal nemcsak családi címereket közlünk, hanem bemutatunk néhány portrét az érintett leszármazottakról, régiekről és maiakról.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  174
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  720 gr
  ISBN:
  2050000038334
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2006
  Árukód:
  2050373 / 1145142  TAGS:
  Online A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában ebook, könyvet A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában FB2, Download A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában PDF , Download A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában MOBI, Online A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában könyvet, ingyenes letöltések A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában IPhone, Online könyvet A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában PDF, ingyenes A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában DJVU, ingyenes letöltések A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában TXT, letöltések A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában RTF, Online A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában FB2 , e-könyvet A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában letöltések TXT, ingyenes A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában letöltések könyvet, e-könyvet A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában download MOBI, letöltések A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában IPad, olvas A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában MOBI, olvas A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában DOC, ingyenes A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában AWZ, Download e-könyvet A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában iPad , ingyenes A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában DJVU, Download A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában DVD, olvas A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában TXT, Book A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában letöltések DJVU, A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában letöltések könyvet ingyenes, A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában letöltések könyvet pdf ingyenes, A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában pdf ingyenes, A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában letöltések könyvet epub ingyenes, A Rákóczi fejedelmek leszármazottjai Európában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply