A rabbi előtt

Isaac Bashevish Singer - A rabbi előtt

"Néhányszor apám nagy perekben ítélt a bíróságán. Egy "nagy" per rendszerint napokig eltartott, és mindkét félnek volt egy választott bírája, aki afféle ügyvédként tevékenykedett. Amikor üzletemberek és gazdag zsidók jöttel el hozzánk, apám ült középen, kétoldalt a két választott bíró, a peres felek pedig egy kicsit hátrébb. Kiabáltak, vitatkoztak, számokat írtak a papírra, cigarettáztak és szivaroztak. Anyám pedig kancsóban hozta a teát, citrommal és keksszel. Én pedig apám széke mögött álltam, figyeltem, hallgattam."
A Nobel-díjas I. B. Singer e huszonhét új története folytatja, s immár teljessé teszi a magyarul is kiadott Apám bíróságán novellaciklust. A rabbi előtt írásai valójában a másik kötet anyagával egy időben jelentek meg folytatásokban az amerikai jiddis újságban, a Forwardban, hogy aztán Singer ragyogó önéletrajzi "regényévé" álljanak össze. Szinte filmszerűen, teljes mivoltában elevenedik meg előttünk a varsói Krochmalna utca az író rabbi édesapjának a bíráságával, ami felettébb sajátságos intézménynek számított: volt a zsinagóga, törvényszék, iskola, pszichológus rendelője és házasságközvetítésre szolgáló helyiség. Az ifjú Singer pedig legyűrhetetlen kíváncsisággal, szájtátva figyelte az eseményeket – sokszor szó szerint lélegzetvisszafojtva, hiszen apja tilalma ellenére bújt meg a függöny mögött -, ahogy felvonul előtte a mindenféle emberből összeálló tarka panoptikum megannyi ügyes-bajos dolgával. nem véletlenül jegyezhette meg Singer egy amerikai monográfus: "A lényeget tekintve, vagyis íróként Singer soha nem hagyta el Varsót."
E kötet egyik novellájában ("A bocsánatát akarja") egy férfi tizenkét év után látja viszonyt menyasszonyát. A varázslat újra létrejön – gyerek Singernek pedig felkorbácsolja képzeletét a szerelem titokzatos, sötét világa, és rohan az antikváriumba romantikus és "bölcs" olvasnivalóért. "És egy ponton eltűnődöm, hogy talán nekem is kellene írnom egy ilyen történetet – teli titkokkal és rejtélyekkel, grófokkal és árvalányokkal és tolvajokkal, a középpontban pedig egy menyasszonnyal és egy vőlegénnyel."A Könyv Magyarul!


Letöltések A rabbi előtt ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A rabbi előtt ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  190
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9639442712
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A rabbi előtt ebook, könyvet A rabbi előtt FB2, Download A rabbi előtt PDF , Download A rabbi előtt MOBI, Online A rabbi előtt könyvet, ingyenes letöltések A rabbi előtt IPhone, Online könyvet A rabbi előtt PDF, ingyenes A rabbi előtt DJVU, ingyenes letöltések A rabbi előtt TXT, letöltések A rabbi előtt RTF, Online A rabbi előtt FB2 , e-könyvet A rabbi előtt letöltések TXT, ingyenes A rabbi előtt letöltések könyvet, e-könyvet A rabbi előtt download MOBI, letöltések A rabbi előtt IPad, olvas A rabbi előtt MOBI, olvas A rabbi előtt DOC, ingyenes A rabbi előtt AWZ, Download e-könyvet A rabbi előtt iPad , ingyenes A rabbi előtt DJVU, Download A rabbi előtt e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A rabbi előtt DVD, olvas A rabbi előtt TXT, Book A rabbi előtt letöltések DJVU, A rabbi előtt letöltések könyvet ingyenes, A rabbi előtt letöltések könyvet pdf ingyenes, A rabbi előtt pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A rabbi előtt pdf ingyenes, A rabbi előtt letöltések könyvet epub ingyenes, A rabbi előtt ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply