A pünkösdnek jeles napján..

Tátrai Zsuzsanna - Vajda Ambrus (Szerk.) - A pünkösdnek jeles napján..

A kötet a magyar pünkösdi hagyományok első monografikus néprajzi feldolgozása, mely sok évtizedes tudományos munka eredménye. Bemutatja a publikált és publikálatlan, adattári és saját gyűjtésű anyagok rendszerezése nyomán a magyar nyelvterület jellegzetes pünkösdi hagyományait. A pünkösdölés, a pünkösdi királynéjárás és a zöldággal kapcsolatos hagyományok esetében mélyebbre ható felmérést, strukturális elemzést lehetett végezni. A pünkösdi vallási hagyományok, a nemzetiségi pünkösdi szokások elemzése túlfeszítették volna e kötet kereteit, így csak adalékokkal szolgálhattunk, akárcsak a más ünnepekhez is kapcsolódó bálok, táncmulatságok, ajándékozás témáiban.

A kötetben szereplő táblázatok a gyakran esetleges adatokkal is áttekintést nyújtanak a magyar nyelvterületen a zöldágazásról, májusfaállításról, valamint a Magyar Néprajzi Atlasz kutatópontjain a pünkösdi királynéjárásról, pünkösdölésről, pünkösdi májusfáról, legényavatásról, a pünkösdhöz kapcsolódó hiedelmekről, a pásztorok megajándékozásáról és egyéb az ünnephez kapcsolódó szokásokról. A kötethez szemelvénygyűjtemény kapcsolódik 19. századi szokásleírásokból, valamint archív és kortárs fényképek, és a felhasznált irodalom jegyzéke.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A pünkösdnek jeles napján.. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A pünkösdnek jeles napján.. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  15.5 x 18.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  299
  Cover:
  SOFT BOARD
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  6147295 / 5146887  TAGS:
  Online A pünkösdnek jeles napján.. ebook, könyvet A pünkösdnek jeles napján.. FB2, Download A pünkösdnek jeles napján.. PDF , Download A pünkösdnek jeles napján.. MOBI, Online A pünkösdnek jeles napján.. könyvet, ingyenes letöltések A pünkösdnek jeles napján.. IPhone, Online könyvet A pünkösdnek jeles napján.. PDF, ingyenes A pünkösdnek jeles napján.. DJVU, ingyenes letöltések A pünkösdnek jeles napján.. TXT, letöltések A pünkösdnek jeles napján.. RTF, Online A pünkösdnek jeles napján.. FB2 , e-könyvet A pünkösdnek jeles napján.. letöltések TXT, ingyenes A pünkösdnek jeles napján.. letöltések könyvet, e-könyvet A pünkösdnek jeles napján.. download MOBI, letöltések A pünkösdnek jeles napján.. IPad, olvas A pünkösdnek jeles napján.. MOBI, olvas A pünkösdnek jeles napján.. DOC, ingyenes A pünkösdnek jeles napján.. AWZ, Download e-könyvet A pünkösdnek jeles napján.. iPad , ingyenes A pünkösdnek jeles napján.. DJVU, Download A pünkösdnek jeles napján.. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A pünkösdnek jeles napján.. DVD, olvas A pünkösdnek jeles napján.. TXT, Book A pünkösdnek jeles napján.. letöltések DJVU, A pünkösdnek jeles napján.. letöltések könyvet ingyenes, A pünkösdnek jeles napján.. letöltések könyvet pdf ingyenes, A pünkösdnek jeles napján.. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A pünkösdnek jeles napján.. pdf ingyenes, A pünkösdnek jeles napján.. letöltések könyvet epub ingyenes, A pünkösdnek jeles napján.. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply