A pszichodráma alapjai


A pszichodrámában a szabályozást a játék speciális „mintha" kerete biztosítja. Ebben a környezetben a hibák következménye nem ugyanaz, mint a „valós életben", tehát az emberek különféle viselkedésformákkal kísérletezhetnek. Ahogy egy kiváló fizikus mondta egyszer: „A tudomány csak a legkülönfélébb hibák elkövetésével fejlődik… a fő az, hogy minél hamarabb elkövessük és felismerjük ezeket." Tudományosan, a pszichodráma eszközeivel is megközelíthető annak a felfedezése, hogy mely hozzáállás és viselkedésforma a leghatékonyabb az összetett szociális helyzetekben. Aki vállalja a tapasztalati úton tanulás kockázatát, azt védi a pszichodráma sajátos, támoga-

tásra, nem pedig elutasításra berendezkedett környezete.
A pszichodráma azonban nem szórakoztató, kereskedelmi vagy politikai célokat szolgál, hanem azt, hogy az emberek közösen körüljárhassák és feldolgozhassák különféle problémáikat.
Ez a könyv elsősorban terapeutáknak szól, de hasznos mindenkinek, aki szeretne közelebb kerülni az alapokhoz, hogy bölcsebben és ezáltal jobban használhassa a módszert. Sőt, azoknak is érdemes átgondolni és integrálni az itt tárgyalandó elveket, akik nem szándékoznak alkalmazni a megfelelő technikákat.
A pszichodráma módszertana eredményesen egészíti ki és mélyíti el számos kapcsolódó terület, így az interaktív színház, a drámaterápia, az oktatás, a szellemi megújhodás, az önsegítő csoportok különféle technikáit, valamint a szociodrámát használó politikai vagy etikai problémafeldolgozást, az emberi készségek gyakorlását, az empátiafejlesztést stb.
A pszichodráma nem elégszik meg az elfogadással: a saját és mások teljességének élvezetét akarja elősegíteni. Nagyra értékeli az örömöt, a lelkesedést, az izgalmat, a játékosságot, a vitalitást, a mély érzéseket, a közös élményt, valamint ezeknek az érzéseknek az összekapcsolását a tágabb spirituális mezővel. A pszichoterápia kifejezésmódja és a személyközi kutatások elősegítése több egyszerű technikánál – inkább művészet ez, az ünneplés és a kaland szellemi hordozó-közege. Tele van élettel – nem steril. Éppen ezért fontos, hogy a pszichodráma pszichológiai és szociális dinamikájának tárgyalásának olvasása közben se feledkezzünk meg arról, hogy mindezen dolgok mögött „szív" lakozik, és az az óhaj, hogy Önök jobban érezzék magukat és jobban kapcsolódjanak egymáshoz és a Létezés Nagyobb Egészéhez!
A Könyv Magyarul!


Letöltések A pszichodráma alapjai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A pszichodráma alapjai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  176
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  310 gr
  ISBN:
  9789639410510
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2099017 / 1013801
  Series:


  TAGS:
  Online A pszichodráma alapjai ebook, könyvet A pszichodráma alapjai FB2, Download A pszichodráma alapjai PDF , Download A pszichodráma alapjai MOBI, Online A pszichodráma alapjai könyvet, ingyenes letöltések A pszichodráma alapjai IPhone, Online könyvet A pszichodráma alapjai PDF, ingyenes A pszichodráma alapjai DJVU, ingyenes letöltések A pszichodráma alapjai TXT, letöltések A pszichodráma alapjai RTF, Online A pszichodráma alapjai FB2 , e-könyvet A pszichodráma alapjai letöltések TXT, ingyenes A pszichodráma alapjai letöltések könyvet, e-könyvet A pszichodráma alapjai download MOBI, letöltések A pszichodráma alapjai IPad, olvas A pszichodráma alapjai MOBI, olvas A pszichodráma alapjai DOC, ingyenes A pszichodráma alapjai AWZ, Download e-könyvet A pszichodráma alapjai iPad , ingyenes A pszichodráma alapjai DJVU, Download A pszichodráma alapjai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A pszichodráma alapjai DVD, olvas A pszichodráma alapjai TXT, Book A pszichodráma alapjai letöltések DJVU, A pszichodráma alapjai letöltések könyvet ingyenes, A pszichodráma alapjai letöltések könyvet pdf ingyenes, A pszichodráma alapjai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A pszichodráma alapjai pdf ingyenes, A pszichodráma alapjai letöltések könyvet epub ingyenes, A pszichodráma alapjai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply