A pozsonyi csata

Cey-Bert Róbert Gyula - A pozsonyi csata

"Ez a csata népünk fennmaradásának a csatája! Üsten segíts!" – kiáltotta Árpád és megfúvatta a lovasíjász roham indítását jelző harci kürtöket. Üsten, Üsten! – visszhangzott a rohamra induló had és fekete felhőként, vészjósló süvítéssel csaptak le a nyilak a magyarok kiirtására érkezett ellenséges hadra.

A magyar sereg sorsdöntő győzelmet aratott a 907. július 4-én és 5-én lezajlott pozsonyi csatában. A kereszténység felvétele utáni évszázadokban tilos volt felidézni a "pogány ősök" diadalát az európai keresztény hadak felett. Lassanként a pozsonyi győzelem elfelejtődött és így történhetett meg, hogy 300 évvel később Anonymus, a magyarok történetét bemutató művében, a "Gesta Hungarorum"-ban meg sem említi a sorsdöntő csatát, amely aztán teljesen kitörlődött a nemzeti emlékezetből.
1106 év után azonban eljött az idő, hogy lerójuk hálánkat a pozsonyi hősök előtt és előítéletek nélkül megvizsgáljuk a csatához vezető előzményeket. Az Atilla örökébe visszatérő magyarokat az európai hatalmi rendszer ellenségesen fogadta és gyorsan megszületett a döntés a magyarság mielőbbi megsemmisítésére. Népirtásra buzdító titkos hadiparancsuk álcázására ("Hunguros eliminandos esse" vagyis "Irtsátok ki a magyarokat") a vallást használták fel és keresztes háborút hirdettek a "kereszténységet fenyegető pogányok ellen". A magyar lovasíjász haderő azonban keresztülhúzta a számításaikat és hatalmas küzdelemben győzte le a magyarok kiirtására szövetkezett európai keresztes hadat. Végül is Árpád fejedelemnek igaza lett, a pozsonyi csatában több mint 1000 évre eldőlt a magyarság fennmaradásának a sorsa.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A pozsonyi csata ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A pozsonyi csata ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  254
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  600 gr
  ISBN:
  9789633021262
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2466887 / 1096023  TAGS:
  Online A pozsonyi csata ebook, könyvet A pozsonyi csata FB2, Download A pozsonyi csata PDF , Download A pozsonyi csata MOBI, Online A pozsonyi csata könyvet, ingyenes letöltések A pozsonyi csata IPhone, Online könyvet A pozsonyi csata PDF, ingyenes A pozsonyi csata DJVU, ingyenes letöltések A pozsonyi csata TXT, letöltések A pozsonyi csata RTF, Online A pozsonyi csata FB2 , e-könyvet A pozsonyi csata letöltések TXT, ingyenes A pozsonyi csata letöltések könyvet, e-könyvet A pozsonyi csata download MOBI, letöltések A pozsonyi csata IPad, olvas A pozsonyi csata MOBI, olvas A pozsonyi csata DOC, ingyenes A pozsonyi csata AWZ, Download e-könyvet A pozsonyi csata iPad , ingyenes A pozsonyi csata DJVU, Download A pozsonyi csata e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A pozsonyi csata DVD, olvas A pozsonyi csata TXT, Book A pozsonyi csata letöltések DJVU, A pozsonyi csata letöltések könyvet ingyenes, A pozsonyi csata letöltések könyvet pdf ingyenes, A pozsonyi csata pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A pozsonyi csata pdf ingyenes, A pozsonyi csata letöltések könyvet epub ingyenes, A pozsonyi csata ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply