A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv

Borbély Gábor (Szerk.) - Pogonyi Szabolcs (Szerk.) - A politikum filozófiája - Bence György emlékkönyv

Bence György a rendszerváltás utáni időszakban elsősorban a huszadik századi eszmetörténettel foglalkozott, a politika és a politikai filozófia összefüggéseit tanulmányozta. A marxistaként indult, majd a nyolcvanas évek szamizdat-irodalmában is tevékeny, a Charta 77 mozgalom elindításában résztvevő, s így sokáig indexen lévő szerző 1989 után az ELTE Bölcsészettudományi Karának filozófia tanszékcsoportjának megbecsült tanára lett. A halála évében megjelent posztumusz kötetében (Válogatott politikai-filozófiai tanulmányok, 1990-2006; 200712040) így fogalmazott: "Az utolsó harminc évben virágzó akadémiai diszciplínává vált politikai filozófia mintegy felülről tekint a politikára. Ezért nem sokat tud kezdeni azzal a jelenséggel, hogy a közvélemény szemében a politika gyanús vállalkozás, a politikus kétes figura. De létezik egy olyan politikai filozófia is, amely magából a politikai életből, a politikától elválaszthatatlan konfliktusokból indul ki. Ennek az irányzatnak a kulcsszava a "politikum. (…) A "politikum" filozófiája nem veszélytelen. De mindenképp van egy előnye: szembenéz azokkal a veszélyekkel, amelyeket az akadémiai politikai filozófia főárama elkerül" – fogalmazott. Tiszteletére rendeztek 2007 decemberében egy emlékkonferenciát, s az ott elhangzott előadások jelen kötet gerincét alkotják. Az első részben szereplő írások Bence utolsó korszakának központi kérdéseit tárgyalják (Politikai filozófia és etika; A politikai ítéletalkotás fogalmáról). A második rész két tanulmánya Bence életművének átfogó elemzését nyújtja. A harmadik rész pedig a Bence eszmetörténeti érdeklődéséhez közel álló témákkal foglalkozik: Hajnal István "hatalomátvételével", az ezredforduló utáni politikai térrel vagy a természetjog és az üldöztetés kérdésével. Nagyobb általános gyűjtőkörű- és szakkönyvtárak számára ajánlott kötet.A Könyv Magyarul!


Letöltések A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  244
  Weight:
  254 gr
  ISBN:
  9789636932473
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2391296 / 1127388
 • Share

  I read it

  TAGS:
  Online A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv ebook, könyvet A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv FB2, Download A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv PDF , Download A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv MOBI, Online A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv könyvet, ingyenes letöltések A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv IPhone, Online könyvet A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv PDF, ingyenes A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv DJVU, ingyenes letöltések A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv TXT, letöltések A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv RTF, Online A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv FB2 , e-könyvet A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv letöltések TXT, ingyenes A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv letöltések könyvet, e-könyvet A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv download MOBI, letöltések A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv IPad, olvas A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv MOBI, olvas A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv DOC, ingyenes A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv AWZ, Download e-könyvet A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv iPad , ingyenes A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv DJVU, Download A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv DVD, olvas A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv TXT, Book A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv letöltések DJVU, A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv letöltések könyvet ingyenes, A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv letöltések könyvet pdf ingyenes, A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv pdf ingyenes, A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv letöltések könyvet epub ingyenes, A politikum filozófiája – Bence György emlékkönyv ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply