A pokol zsoldosai

Rejtő Jenő - A pokol zsoldosai

"A hadvezetőség megállapította, hogy a szökések száma az idegenlégióban negyven százalékkal emelkedett az utolsó hónapban. Az okkal tisztában voltak. A caid ügynökei francia nyelven írt röpiratokat terjesztettek. A röpiratok tudtára adják a gyarmati katonáknak, hogy azokat, akik Lebel puskájukat bármelyik lázadó törzsnél, de különösen a Tafilalet-oázisban beszolgáltatják, semmiféle bántódás nem éri
Tirone éppen egy ilyen levelet olvasott. A fiatal Berg ült melléje.
Beteg vagy?
A fejem nagyon nyilall mondta Berg.
Nem bírod soká ezt a klímát.
Én is azt hiszem.
Később azután nem fog fájni a fejed, csak tompa leszel és kábult. Ilyenkor jön a cafard.
Az mi?
Afrikai téboly. a meleg, az egyhangúság, az örökös sárga és fehér színek tompa hülyeséget okoznak. az ember néhány hétig gondolat és szó nélkül jár. iszik, de nem rúg be. néha halkan dúdol magában, vagy hirtelen mosolyogni kezd. Azután elhatározza, hogy ír a köztársasági elnöknek, vagy rájön arra, hogy neki a felkelők élére kellene állnia. Végül azon veszi észre magát, hogy nem bírja ki az őrmester szemöldökét, amint folyton rángatózik, és hogy ez megszűnjön, nagyot csap a puskatussal az egyik szemöldökre…
Tényleg kibírhatatlan… folyton rángatózik a szemöldöke…
A cafard nagy veszély. a legtöbb légionista átment már rajta. Az a kutyaság, hogy ha valaki gyilkol, akkor a cafard enyhítő körülmény, de azért felkötik a gyilkost. Nem volna kedved eljönni innen?
Eljönni?… Hová?…
A Tafilaletbe. Közel vagyunk hozzá.
Már a negyedik pohár rumot itta. Berg is ivott egy keveset. A hőség még jobban kínozta, de felélénkült kissé az alkoholtól. Végighallgatta Tirone-t.
Nem tudom mondta Berg. Holnapig gondolkozom.
Az óra zörrent egyet és elnémult. Negyed hat volt. a legyek ellepték a rumos pohár szélét. Mellettük pergett a kocka."A Könyv Magyarul!


Letöltések A pokol zsoldosai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A pokol zsoldosai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  176
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  128 gr
  ISBN:
  9786155476709
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2605309 / 1145718
  Series:


  TAGS:
  Online A pokol zsoldosai ebook, könyvet A pokol zsoldosai FB2, Download A pokol zsoldosai PDF , Download A pokol zsoldosai MOBI, Online A pokol zsoldosai könyvet, ingyenes letöltések A pokol zsoldosai IPhone, Online könyvet A pokol zsoldosai PDF, ingyenes A pokol zsoldosai DJVU, ingyenes letöltések A pokol zsoldosai TXT, letöltések A pokol zsoldosai RTF, Online A pokol zsoldosai FB2 , e-könyvet A pokol zsoldosai letöltések TXT, ingyenes A pokol zsoldosai letöltések könyvet, e-könyvet A pokol zsoldosai download MOBI, letöltések A pokol zsoldosai IPad, olvas A pokol zsoldosai MOBI, olvas A pokol zsoldosai DOC, ingyenes A pokol zsoldosai AWZ, Download e-könyvet A pokol zsoldosai iPad , ingyenes A pokol zsoldosai DJVU, Download A pokol zsoldosai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A pokol zsoldosai DVD, olvas A pokol zsoldosai TXT, Book A pokol zsoldosai letöltések DJVU, A pokol zsoldosai letöltések könyvet ingyenes, A pokol zsoldosai letöltések könyvet pdf ingyenes, A pokol zsoldosai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A pokol zsoldosai pdf ingyenes, A pokol zsoldosai letöltések könyvet epub ingyenes, A pokol zsoldosai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply