A pezsgő


Aranytollas újságíró, számos gasztronómiai és boros könyv szerzője. Tagja több hazai és külföldi gasztronómiai és borlovagrendnek. A Magyar Bor Akadémia alelnöke. A családon és a sporton, utazáson kívül mindig fontos volt számára a gasztronómia és a bor. Ezért is rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi borbírálatoknak. A pezsgő szeretete nem csak az ünnepekhez kötődik, de a hétköznapok egyik kedvenc itala számára. Az életet igenlő, szerető hedonistákkal együtt vallja: Az élet olyan rövid, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz borokat, rossz társaságban igyunk és gyenge ételeket fogyasszunk.

Ami a franciáknak és az egész világnak évszázadok óta Champagne, arra a magyarok a pezsgő szót használják, mely szót gróf Széchenyi István alkotta.
Az idők során az ünnepekkel, a meghitt vagy éppen megható pillanatokkal, a vidámsággal egyaránt összekapcsolódó és a mai napig meghatározó szimbólumot jelent ez az ital. Nem képzelhető el, sem állami fogadás, sem üzleti vacsora, sem jelentősebb családi ünnep, újévi köszöntés pezsgővel való koccintás nélkül.
Szerencsére mára a pezsgő kezd kilépni ebből az ünnepi körből, de megőrizve exkluzivitását a mindennapok italává is kezd válni.
A franciák a 17. századtól, Dom Pérignontól számítják a Champagne-uk megszületését, és innentől kezdve italukkal az egész világot meghódították.
Magyarország is hamar belefogott e nemes ital készítésébe és igen rangos szerepet töltött be a második Világháborúig.
Európai vezető szerepét elvesztve is romjaiból újjáépült a hazai pezsgőgyártás, mely az utóbbi 10 évben újabb lendületet kapott és egyre többen gondolják úgy, hogy pezsgőt is készítenek és forgalmaznak.
Az igazi sikerekig még hosszú lesz az út, meg kell tanulni a pezsgőkészítést a szőlőtermesztéstől kezdve a készítés különböző fázisain keresztül.
A remény meg van, és reméljük, hogy a fogyasztók is észreveszik azt a fejlődést, ami a hazai pezsgőgyártásban végbemegy.
Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a könyv is, segíteni az eligazodásban, felkelteni az érdeklődést és bemutatni a pezsgő csodálatos történetét.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A pezsgő ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A pezsgő ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  171
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  790 gr
  ISBN:
  9789632867045
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2593318 / 1143266  TAGS:
  Online A pezsgő ebook, könyvet A pezsgő FB2, Download A pezsgő PDF , Download A pezsgő MOBI, Online A pezsgő könyvet, ingyenes letöltések A pezsgő IPhone, Online könyvet A pezsgő PDF, ingyenes A pezsgő DJVU, ingyenes letöltések A pezsgő TXT, letöltések A pezsgő RTF, Online A pezsgő FB2 , e-könyvet A pezsgő letöltések TXT, ingyenes A pezsgő letöltések könyvet, e-könyvet A pezsgő download MOBI, letöltések A pezsgő IPad, olvas A pezsgő MOBI, olvas A pezsgő DOC, ingyenes A pezsgő AWZ, Download e-könyvet A pezsgő iPad , ingyenes A pezsgő DJVU, Download A pezsgő e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A pezsgő DVD, olvas A pezsgő TXT, Book A pezsgő letöltések DJVU, A pezsgő letöltések könyvet ingyenes, A pezsgő letöltések könyvet pdf ingyenes, A pezsgő pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A pezsgő pdf ingyenes, A pezsgő letöltések könyvet epub ingyenes, A pezsgő ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply