A pesti vonat

Roberto Ruspanti - A pesti vonat

"Részlet a könyv bevezetőjéből:

A kommunisták nem akarhatják a szabadságot Ez természetes. Ők zsarnokok, nem szocialisták. Kérem, Mussolini tirannus volt. Engem csak azért nem bántottak a fasiszták, hogy megmutassák a világnak, nem olyan barbárok ők, mint amilyenek a valóságban voltak. De itt éltem, ebben a szobában, a fasizmus ideje alatt, dolgoztam, magamnak. Mit gondol, a Szovjetben megengednék ezt?
Nem válaszolta Márai A Szovjet nem engedné, hogy hallgasson. Kényszerítenék, hogy beszéljen és az ő szájuk íze szerint beszéljen. Benedetto Croce bólintott.
Mit gondol, mi lesz a magyar liberálisokkal? A társadalmi, szellemi elittel kérdezte az olasz filozófustól A gyertyák csonkig égnek írója.
Ha van idejük a bolsevistáknak, akkor elsorvasztják, megfélemlítik ezt az elitet is. felelte Márai.
Igen zárta le pislogva Benedetto Croce.""

1996, Budapest Franco Taparelli újságíró, a Vie Nuove című olasz kommunista folyóirat 1956-os magyarországi tudósítója negyven éven át tartó mély lelki válságával és lelkifurdalásával tér vissza Magyarországra a forradalom negyvenedik évfordulójára, és visszagondol a budapesti eseményekre, amelyben Klára és Péter, két magyar egyetemista szerelemről és szabadságról szőtt álma néhány hónap alatt beteljesedik, és tragikus véget ér a magyar forradalom napjaiban.

Roberto Ruspanti az Udinei Tudományegyetem magyar irodalom szakos egyetemi tanára, műfordító. Rómában született, a jogi diploma megszerzése után bölcsészettudományi diplomát szerzett Rómában, a La Sapienza Egyetemen. Három éven át budapesti Corvina Kiadónál dolgozott olasz nyelvi lektorként és szerkesztőként. Tanított a Bolognai, a Padovai és a Paviai Egyetemen.

"
A Könyv Magyarul!


Letöltések A pesti vonat ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A pesti vonat ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  210
  Cover:
  KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
  Weight:
  258 gr
  ISBN:
  9786155641053
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2691888 / 1161864
  Translator:


  TAGS:
  Online A pesti vonat ebook, könyvet A pesti vonat FB2, Download A pesti vonat PDF , Download A pesti vonat MOBI, Online A pesti vonat könyvet, ingyenes letöltések A pesti vonat IPhone, Online könyvet A pesti vonat PDF, ingyenes A pesti vonat DJVU, ingyenes letöltések A pesti vonat TXT, letöltések A pesti vonat RTF, Online A pesti vonat FB2 , e-könyvet A pesti vonat letöltések TXT, ingyenes A pesti vonat letöltések könyvet, e-könyvet A pesti vonat download MOBI, letöltések A pesti vonat IPad, olvas A pesti vonat MOBI, olvas A pesti vonat DOC, ingyenes A pesti vonat AWZ, Download e-könyvet A pesti vonat iPad , ingyenes A pesti vonat DJVU, Download A pesti vonat e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A pesti vonat DVD, olvas A pesti vonat TXT, Book A pesti vonat letöltések DJVU, A pesti vonat letöltések könyvet ingyenes, A pesti vonat letöltések könyvet pdf ingyenes, A pesti vonat pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A pesti vonat pdf ingyenes, A pesti vonat letöltések könyvet epub ingyenes, A pesti vonat ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply