A nyugati filozófia története


Mindenekelőtt néhány szó mentegetőzés és magyarázat szükségeltetik, hogy a jelen könyv ne kapjon szigorúbb kritikát, mint amilyet kétségkívül megérdemel.
A mentegetőzés az egyes iskolák, ill. filozófusok szakértőit illeti. Talán Leibniz kivételével, az általam tárgyalt filozófusok mindegyikét mások jobban ismerik nálamnál. De ha egyáltalán szükség van átfogó tanulmányok írására, akkor – mivel nem vagyunk halhatatlanok – az ilyen jellegű könyvek írói óhatatlanul kevesebbet időzhetnek egy-egy részkérdésnél, mint azok a kutatók, akik csak egyetlen gondolkodóra vagy rövidebb korszakra összpontosítanak. A megalkuvást nem ismerő tudományos szigor ebből nyilván arra következtet, hogy egyáltalán nem szabad átfogó tanulmányt írni, vagy ha igen, akkor annak több szerző által írt monográfiákból kell állnia. Ez utóbbi esetben azonban valami mindig elsikkad. Ha létezik egység a történelem menetében, ha van belső kapcsolat az előzmények és a későbbi történések között, akkor ezek kifejtéséhez az egyes korszakoknak szükségképpen egy ember
gondolkodásában kell összpontosulniuk. A Rousseau-kutató esetleg nehezen boldogul kutatása tárgya és a Platón- vagy Plutarkhosz-korabeli Spárta összefüggéseivel, a Spárta történetével foglalkozóban aligha tudatosul a hobbesi, fichtei vagy lenini filozófiával való kapcsolat. A jelen mű egyikfő célkitűzése éppen az, hogy rámutasson az ilyen összefüggésekre, s ezt valóban csak átfogó tanulmány képes megtenni.
Számos filozófiatörténet létezik, de tudomásom szerint egyetlen másik sem íródott ilyen céllal.A Könyv Magyarul!


Letöltések A nyugati filozófia története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A nyugati filozófia története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  720
  Cover:
  BŐRKÖTÉS
  Weight:
  1160 gr
  ISBN:
  9789639183483
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2117632 / 1019628
  Translator:


  TAGS:
  Online A nyugati filozófia története ebook, könyvet A nyugati filozófia története FB2, Download A nyugati filozófia története PDF , Download A nyugati filozófia története MOBI, Online A nyugati filozófia története könyvet, ingyenes letöltések A nyugati filozófia története IPhone, Online könyvet A nyugati filozófia története PDF, ingyenes A nyugati filozófia története DJVU, ingyenes letöltések A nyugati filozófia története TXT, letöltések A nyugati filozófia története RTF, Online A nyugati filozófia története FB2 , e-könyvet A nyugati filozófia története letöltések TXT, ingyenes A nyugati filozófia története letöltések könyvet, e-könyvet A nyugati filozófia története download MOBI, letöltések A nyugati filozófia története IPad, olvas A nyugati filozófia története MOBI, olvas A nyugati filozófia története DOC, ingyenes A nyugati filozófia története AWZ, Download e-könyvet A nyugati filozófia története iPad , ingyenes A nyugati filozófia története DJVU, Download A nyugati filozófia története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A nyugati filozófia története DVD, olvas A nyugati filozófia története TXT, Book A nyugati filozófia története letöltések DJVU, A nyugati filozófia története letöltések könyvet ingyenes, A nyugati filozófia története letöltések könyvet pdf ingyenes, A nyugati filozófia története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A nyugati filozófia története pdf ingyenes, A nyugati filozófia története letöltések könyvet epub ingyenes, A nyugati filozófia története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply