A nyelvtanulás művészetéről


Tizenegy-tizenkét éves lehettem, amikor rácsodálkoztam arra a nyelvi kavalkádra, amely a nálam majd három évvel idősebb barátomat körülvette. Nagymamáival németül, anyjával magyarul, a boltban az árussal pedig az állam nyelvén, románul beszélt. Ezenkívül tudtam, hogy az iskolában, ahová jár, angolt és franciát tanul.
Mindig megdöbbentem, nem túlhevültségén, ahogy valamelyik nagymamáját németül alaposan leteremtette – sejtettem, hogy ez kamaszkorban „természetes” -, hanem ahogyan magyarról egy másik nyelvre váltott. Ilyenkor valami történt, és szempillantás alatt arca, hangja és egész valója megváltozott, mintha
valaki más bújt volna a bőrébe. Valóságos varázslatnak tűnt ez. Ekkorra én már elfelejtettem az óvodában tanult francia dalocskákat és meséket, és az iskolában hiába tanítottak „okos” olvasmányok és szószedetek alapján németre és románra, képtelen voltam anyanyelvemen, a magyaron kívül bármely más nyelven
megszólalni, nemhogy folyamatosan beszélni. Barátomnak szerencséje volt, mert multikulturális családban született (német, zsidó, örmény, magyar felmenőkkel) – az ilyet az akkori körülményekre jellemző módon butaságból és irigységből korcs családnak nevezték -, ahol természetes volt, hogy több nyelven is
beszélnek. Mialatt ez a könyv készül, egyre tudatosabbá válik bennem, hogy a vele való barátság – és az a jelenség, amit varázslatnak véltem – határozta meg nyelvek iránti érdeklődésemet. Ennek köszönhető, hogy később néhány nyelvet nekem is sikerült megtanulnom, és hogy nyelvtanár lettem. Ajánlom ezért e könyvet
barátomnak -és néhány hónap múlva születő fiamnak, aki élete első idegen nyelvét, a magyart kezdi majd tanulni, legfontosabb tanáraitól, a szüleitől.A Könyv Magyarul!


Letöltések A nyelvtanulás művészetéről ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A nyelvtanulás művészetéről ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  216
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  320 gr
  ISBN:
  9789634309185
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2118919 / 1093939
  Formátum:


  TAGS:
  Online A nyelvtanulás művészetéről ebook, könyvet A nyelvtanulás művészetéről FB2, Download A nyelvtanulás művészetéről PDF , Download A nyelvtanulás művészetéről MOBI, Online A nyelvtanulás művészetéről könyvet, ingyenes letöltések A nyelvtanulás művészetéről IPhone, Online könyvet A nyelvtanulás művészetéről PDF, ingyenes A nyelvtanulás művészetéről DJVU, ingyenes letöltések A nyelvtanulás művészetéről TXT, letöltések A nyelvtanulás művészetéről RTF, Online A nyelvtanulás művészetéről FB2 , e-könyvet A nyelvtanulás művészetéről letöltések TXT, ingyenes A nyelvtanulás művészetéről letöltések könyvet, e-könyvet A nyelvtanulás művészetéről download MOBI, letöltések A nyelvtanulás művészetéről IPad, olvas A nyelvtanulás művészetéről MOBI, olvas A nyelvtanulás művészetéről DOC, ingyenes A nyelvtanulás művészetéről AWZ, Download e-könyvet A nyelvtanulás művészetéről iPad , ingyenes A nyelvtanulás művészetéről DJVU, Download A nyelvtanulás művészetéről e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A nyelvtanulás művészetéről DVD, olvas A nyelvtanulás művészetéről TXT, Book A nyelvtanulás művészetéről letöltések DJVU, A nyelvtanulás művészetéről letöltések könyvet ingyenes, A nyelvtanulás művészetéről letöltések könyvet pdf ingyenes, A nyelvtanulás művészetéről pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A nyelvtanulás művészetéről pdf ingyenes, A nyelvtanulás művészetéről letöltések könyvet epub ingyenes, A nyelvtanulás művészetéről ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply