A női test szépsége

Zirkuli Péter (Szerk.) - A női test szépsége

A XVI. századi francia költészet egyik elterjedt műfaja volt a blason. Az elnevezés olyan verses művek megjelölésére szolgált, melyek tüzetes és csattanós leírást adnak a női testről, illetve annak valamelyik részéről. A versek szerzői közt ott találni a kor nagy lírikusait (Marot, Scéve) meg a kismestereket (magas hivatalt viselő urakat és kóbor nemeseket, tudós férfiakat, tisztes polgárokat). A tudós mód’ szabatos, ám sokszor szabad szájú, játékos és komolykodó költői művekből állítja össze kötetünk a női test teljes tükörét. Az antológiát korabeli képzőművészeti alkotások reprodukciói illusztrálják.

Oly nemes szellem nincs, aki
ne írt vagy talált volna ki
testet dicsérő valamit
(a külsőt értve testen itt),
s úgy véli e poéta-gárda,
hogy már nem maradt semmi hátra.
A testről, amennyire bírtak,
tetőtől talpig verset írtak:
a kézhez, a fülhöz, a nyakhoz,
a homlokhoz meg az ajakhoz,
rejtett zugokat sem kimélve.

[Gilles D’Aurigny]
A Könyv Magyarul!


Letöltések A női test szépsége ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A női test szépsége ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13 x 18.2 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  100
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632076591
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1984
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A női test szépsége ebook, könyvet A női test szépsége FB2, Download A női test szépsége PDF , Download A női test szépsége MOBI, Online A női test szépsége könyvet, ingyenes letöltések A női test szépsége IPhone, Online könyvet A női test szépsége PDF, ingyenes A női test szépsége DJVU, ingyenes letöltések A női test szépsége TXT, letöltések A női test szépsége RTF, Online A női test szépsége FB2 , e-könyvet A női test szépsége letöltések TXT, ingyenes A női test szépsége letöltések könyvet, e-könyvet A női test szépsége download MOBI, letöltések A női test szépsége IPad, olvas A női test szépsége MOBI, olvas A női test szépsége DOC, ingyenes A női test szépsége AWZ, Download e-könyvet A női test szépsége iPad , ingyenes A női test szépsége DJVU, Download A női test szépsége e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A női test szépsége DVD, olvas A női test szépsége TXT, Book A női test szépsége letöltések DJVU, A női test szépsége letöltések könyvet ingyenes, A női test szépsége letöltések könyvet pdf ingyenes, A női test szépsége pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A női test szépsége pdf ingyenes, A női test szépsége letöltések könyvet epub ingyenes, A női test szépsége ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply