A Nílus Egyiptomban

Emil Ludwig - A Nílus Egyiptomban

AZ ÉLET ELSŐ ÓRÁJA. Zúgását hírnökként maga előtt küldve jelenik meg előttünk a vad elem. Tombolva, kétágú zuhatagban mint fénylő óriásszalag veszi körül a sziklaszigetet, világoskéken ragyogva életteljes feszültségében, míg lenn az örvényben szét nem töri tejszínű zöld tajtékját, amelyet zabolátlan szenvedéllyel sodor ismeretlen sorsa felé. Ebben a nagy zúgásban születik meg a Nílus. A roppant vízesés szélén, egy csendes öbölben óriási rózsaszínű száj nyílik ásítva az ég felé. Rózsaszínűn bélelt fülekkel, ásítva, prüszkölve köpi ki a víziló orrából a sugarat, röfögve s prüszkölve emeli ki fejét a vízből. Lejjebb, ahol a vizek már megnyugodtak, egy kiálló sziklaszirten bronzzöld sárkánytestek nyújtózkodnak a tajtékban, pikkelyes páncéljukon nagy fekete foltokkal, hasuk sárgán csillámlik s meseszerű aranyszemekkel néznek a világba. Mindegyik hátán egy-egy fehér madár áll; az egyiknek fogai között keresgél csőrével a lenge barát, mert a sárkány nyitott szájjal alszik. Hiób könyvéből maradt ránk ez a leviátán: a krokodilus. Messzi ősidőkből származott korunkba, amikor még páfrány- és zsurlóerdők lepték el a földet, őshüllők kormányozták a világot. Az özönvízelőtti szörnyetegek fölött azonban most kecses mozdulatokkal kering, vadászik és röpköd a madarak tollas sokasága. Mindaz, ami Észak-Afrikát keresztezi útjában, mindaz, ami Európából jön, itt összegyűl és túlkiáltja a víz zúgását. A patak közepén fekvő bozótos szigeten, amelynek földjét soha nem érintette emberi láb, a Nílus forrásánál fekszik a madarak paradicsoma…A Könyv Magyarul!


Letöltések A Nílus Egyiptomban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Nílus Egyiptomban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  19 x 25 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  255
  Cover:
  KEMÉNYTÁBLÁS, VÁSZONBORÍTÓS
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1920 around
  Commodity code:
  6135004 / 5134596
  Translator:


  TAGS:
  Online A Nílus Egyiptomban ebook, könyvet A Nílus Egyiptomban FB2, Download A Nílus Egyiptomban PDF , Download A Nílus Egyiptomban MOBI, Online A Nílus Egyiptomban könyvet, ingyenes letöltések A Nílus Egyiptomban IPhone, Online könyvet A Nílus Egyiptomban PDF, ingyenes A Nílus Egyiptomban DJVU, ingyenes letöltések A Nílus Egyiptomban TXT, letöltések A Nílus Egyiptomban RTF, Online A Nílus Egyiptomban FB2 , e-könyvet A Nílus Egyiptomban letöltések TXT, ingyenes A Nílus Egyiptomban letöltések könyvet, e-könyvet A Nílus Egyiptomban download MOBI, letöltések A Nílus Egyiptomban IPad, olvas A Nílus Egyiptomban MOBI, olvas A Nílus Egyiptomban DOC, ingyenes A Nílus Egyiptomban AWZ, Download e-könyvet A Nílus Egyiptomban iPad , ingyenes A Nílus Egyiptomban DJVU, Download A Nílus Egyiptomban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Nílus Egyiptomban DVD, olvas A Nílus Egyiptomban TXT, Book A Nílus Egyiptomban letöltések DJVU, A Nílus Egyiptomban letöltések könyvet ingyenes, A Nílus Egyiptomban letöltések könyvet pdf ingyenes, A Nílus Egyiptomban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Nílus Egyiptomban pdf ingyenes, A Nílus Egyiptomban letöltések könyvet epub ingyenes, A Nílus Egyiptomban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply